Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΟΠΥΥ: Αδιόρθωτος ο πρωθυπουργός, οδηγεί σε ένα «πάρτι» δισεκατομμυρίων

Τις πληροφορίες που μιλούν για παραχώρηση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία, σχολιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητούν από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι σκοπεύει να φέρει σχετική τροπολογία  στη Βουλή .  

«Πριν καλά – καλά περάσει η πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης βάζει πάλι μπροστά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ και την αποθέωση της ιδιωτικής Υγείας, που με τις ευλογίες της Κυβέρνησης υπήρξε εντυπωσιακά απούσα στη διαχείριση της πανδημίας, περνάμε στην de facto αλλαγή χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.   

Προσθέτουν πως «εξέλιξη που, εκτός από υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων με συμμετέχοντες τους γνωστούς “ημέτερους”. Προφανώς στην  κατεύθυνση υλοποίησης του ίδιου πολιτικού σχεδίου αναμένεται επίσης η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys (managers) για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με δημόσια Νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα καταργεί με τον τρόπο αυτό τη σημαντική χρηματοδοτική βοήθεια του ΕΟΠΥΥ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς όχι μόνο δεν θα είναι δεδομένη, αλλά θα εναπόκειται στην κατάληξη των μεμονωμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των διορισμένων διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων και των manager με τον ΕΟΠΥΥ.

Λιγότερες κρατικές (που λέει και ο Πρωθυπουργός) υπηρεσίες υγείας, περισσότερος χώρος στους ιδιώτες  “επενδυτές” και στην αδιαφάνεια».

«Αδιόρθωτος ο πρωθυπουργός»

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι

«Ο πρωθυπουργός είναι πραγματικά αδιόρθωτος. Δεν μπορεί  μετά από αυτή την παγκόσμια τραγωδία της πανδημίας, να λέει ότι δεν είναι προτεραιότητά μας να φτιάξουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας και να ανακαλύπτει ξανά την “γοητεία” των ΣΔΙΤ, δηλαδή της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Να μιλάει για κλείσιμο υγειονομικών δομών. Αυτό μας ξεπερνάει όλους και δείχνει, τελικά, πως είναι ιδεοληπτικός, εμμονικός και δεν είναι προτεραιότητα, δυστυχώς, το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Φαίνεται ότι για τη ΝΔ η υγεία δεν είναι ένα δημόσιο αγαθό, αλλά ένα εμπόρευμα όπως όλα τα άλλα. Αυτό ας το κρίνει ο κόσμος.

Λιγότερες κρατικές (που λέει και ο Πρωθυπουργός) υπηρεσίες υγείας, περισσότερος χώρος στους ιδιώτες  “επενδυτές” και στην αδιαφάνεια.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν αυτός είναι ο πραγματικός της σχεδιασμός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 10
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 2
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1