Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Θέμη Χειμάρα: Ο Μητσοτάκης αντί να διαγράψει καλύπτει το πλιάτσικο 400.000 ευρώ του νέου «Πάτση»

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν έχει διαγράψει τον βουλευτή Φθιώτιδας που – σύμφωνα με δημοσιεύματα – φερόταν να έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διαγράψει, καλύπτει το πλιάτσικο 400.000 ευρώ του νέου «Πάτση» κ. Χειμάρα», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, που ανέφερε τα εξής:

«Τη στιγμή που η αισχροκέρδεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών και η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με νέες ανατιμήσεις να βρίσκονται προ των πυλών, οι βουλευτές του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν χωρίς ντροπή το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χειμάρας, μετά τις αποκαλύψεις ότι έχει συνάψει δεκάδες συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με το δημόσιο, επικαλέστηκε την απίθανη δικαιολογία ότι δήθεν οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν το “ασυμβίβαστο”.

Όμως εκτός από “μετρ” στο πλιάτσικο, ο κ. Χειμάρας αποδεικνύεται και “μετρ” στο ψέμα και την εξαπάτηση, καθώς ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αποκαλύψει ήδη από τον Ιούλιο του 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση. Τότε ο κ. Χειμάρας και πάλι είχε επικαλεστεί το ίδιο επιχείρημα ότι “δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του” και είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν θα επαναληφθεί.

Τελικά, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλιάτσικο, όχι μόνο δεν σταμάτησε να παρανομεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Νόμο, αλλά ο “λογαριασμός” έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον “νέο Πάτση” κ. Χειμάρα, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί. Επιβεβαιώνει δε ότι κάθε ημέρα παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πλιάτσικο των ημετέρων στο δημόσιο χρήμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Έκπληξη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τους συνέδρους - Χριστοδουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταγραφεί δεύτερος σε δύναμη στους συνέδρους, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Παύλος Γερουλάνος
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ