Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα κατά της Έλενας Κουντουρά

«Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και αποτελούν ευθεία απειλή για τη δημοκρατία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Λόγο για «fake news» έκανε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα δημοσιεύματα κατά της ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά.

«Τις τελευταίες ημέρες διενεργείται μια στοχευμένη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων από τα γνωστά-άγνωστα τρολ του διαδικτύου και ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα, που αναπαράγουν ανυπόστατα, κατασκευασμένα δημοσιεύματα ξένης ιστοσελίδας-απάτης (scam website), άγνωστης προέλευσης, κατά Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών. Ανάμεσα στα θύματα αυτής της χυδαίας επίθεσης είναι και η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Κουντουρά.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα που συμβάλλει στην αναπαραγωγή τέτοιου τύπου συκοφαντιών. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και αποτελούν ευθεία απειλή για τη δημοκρατία.

Η σκόπιμη διακίνηση κατασκευασμένων ψευδών ειδήσεων έχει ως μοναδικό σκοπό την πολιτική στοχοποίηση, τη συκοφάντηση δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων και την υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18