Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα πρωταθλήτρια της ακρίβειας με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ»

«Για άλλη μια φορά η Ελλάδα γίνεται πρωταθλήτρια της ακρίβειας στην Ευρώπη με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τον Ιούνιο η Ελλάδα εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. στις τιμές των τροφίμων, 3,3% σε σχέση με τον Μάιο. Ειδικά στα φρούτα, οι αυξήσεις είναι σοκαριστικές της τάξης του 24,5%, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ήταν 7,2% στην Εσθονία. Σε πλήρη αντίθεση με την πλούσια γεωργική παραγωγή της χώρας μας και τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό/χωράφι», ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «την ίδια ώρα, στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές των καυσίμων, με την τιμή της βενζίνης να αγγίζει -και σε πολλούς νομούς της χώρας να ξεπερνάει- τα 2 ευρώ».

«Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε και με το πρόσφατο οικονομικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή επιδότησης της ακρίβειας, αντί ουσιαστικών παρεμβάσεων στην αγορά. Η αισχροκέρδεια παραμένει ανεξέλεγκτη και τα δισεκατομμύρια των υπερκερδών ανέγγιχτα εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Χωρίς εφαρμογή ορίων κέρδους, χωρίς εντατικούς ελέγχους στην αγορά και χωρίς μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ), όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ακρίβεια θα συνεχίσει να ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και να αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5