Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Μαρία Σπυράκη παραδέχτηκε ότι ο χειρισμός της εξεταστικής για τα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος»

Νέα ανακοίνωση σε σχέση με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει όσα είπε σε εμφάνισή της στον ΑΝΤ1 η Μαρία Σπυράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Μαρία Σπυράκη με την αναφορά της πως «η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενους, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία», δικαιώνει τις θέσεις της Κουμουνδούρου για το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη.

«Υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας που ζητά επιτακτικά να φωτιστεί κάθε πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, φαίνεται ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική της εμφάνιση, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (12.04.2024, ΑΝΤ1), ότι «ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος, καταρχήν σε ό,τι αφορούσε τη δυνατότητα η Εξεταστική Επιτροπή να κινηθεί σε μάκρος και να εξετάσει μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί».

Συνέχισε μάλιστα επισημαίνοντας ότι «η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενους, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία».

Η αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν από την κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα, θα έρθει σύντομα στην επιφάνεια.

Μια τρανή παραδοχή από ένα έμπειρο στέλεχος της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας, να αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της συσκότισης που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και επιβεβαιώνει την ανατριχιαστική παραδοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πριν από μερικές ημέρες, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα «μάτια του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός άλλωστε, ιθύνων νους της συγκάλυψης, μετά και από επέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, πιάστηκε χθες να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη…

… Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία. Αναρωτιόμαστε εκ νέου: Άραγε, πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη, για πόσα πράγματα, για πόσο καιρό;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στην ηγεσία της ΤτΕ – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για ρητό περιορισμό επαναδιορισμού διοικητή και υποδιοικητών μετά την εξαετία, με στόχο διαφάνεια και λογοδοσία – Ζαχαριάδης: «Η “ισοβιότητα” είναι συντηρητική αντίληψη, 18 χρόνια είναι πάρα πολλά».
Βουλευτές της Νέας Αριστεράς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Σπουδαία και ιστορική» η ενεργειακή συμφωνία, επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην έρευνα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλά για οικονομική και γεωπολιτική αξία των ερευνών υδρογονανθράκων και δηλώνει θετική συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητή στο προτεινόμενο Συμβούλιο Ειρήνης υπό στενό πλαίσιο για τη Γάζα
Αλεξάνδρα Σδούκου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εργαζόμενη καταγγέλλει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για απλήρωτους μισθούς και εργασιακό μπούλινγκ
Υπάλληλος του κόμματος της κάνει λόγο για ηθική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν
Στο επίκεντρο η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας–Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Συμφωνία για συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν   (Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
16
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6