Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Τουρκία τα πήρε όλα και η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας Φινλανδίας και Σουηδίας με την Τουρκία, ότι «συνεχίζει να παράγει προπαγάνδα για να καλύψει την πραγματικότητα ακόμη και όταν είναι οδυνηρή για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σε ανακοίνωση του με τον τίτλο, «η Τουρκία τα πήρε όλα και η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «με τα άρθρα 7 και 8 (σημείο 7) του μνημονίου που υπέγραψαν με την Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία δεσμεύονται ότι -χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των Τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη». «Παρόλα αυτά», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση δηλώνει ότι το μνημόνιο “ικανοποιεί την Ελλάδα διότι δεν επηρεάζει τη χώρα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η Κυβέρνηση που έλεγε ότι το Oruc Reis ‘το πήρε ο αέρας’ όταν πρωτοπαραβίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στη συνέχεια ότι ‘δεν μπορεί να κάνει έρευνες λόγω θορύβου’, ενώ έφτανε έξω από την Ρόδο και το Καστελόριζο, συνεχίζει να παράγει προπαγάνδα για να καλύψει την πραγματικότητα ακόμη και όταν είναι οδυνηρή για τα εθνικά μας συμφέροντα». Υποστηρίζει ότι με τη στάση της η κυβέρνηση «αποθρασύνει την Τουρκία, ενώ δίνει το μήνυμα στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά «ικανοποιείται» κιόλας με την παροχή στήριξης στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο».

«Αναρωτιόμαστε άραγε τι να απέγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία; Και πως ακριβώς θα μπορεί αύριο αυτή η κυβέρνηση να πιέσει τις ΗΠΑ ώστε να μην πουλήσουν F16 στην Τουρκία, την Γερμανία ώστε να μην πουλήσει υποβρύχια ή την Ισπανία αεροπλανοφόρα;», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πλαίσιο ρωτά επιπλέον: «Πώς θα στηρίξει το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, εάν δηλώνει ικανοποιημένη με την στήριξη της Σουηδίας/Φινλανδίας στην Τουρκία;».     

Κατόπιν των παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ δεδομένος σύμμαχος της Δύσης. Τόσο δεδομένος που κάθε φορά που η Δύση αναγκάζεται σε υποχωρήσεις προς τον Ερντογάν, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά δηλώνει και ικανοποίηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9