Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Λουκέτα ή συγχωνεύσεις», είναι η πρόταση της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς – όπως λένε – ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις που απασχολούν 2-3 εργαζομένους.

Την άποψη αυτή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ο Γιάννης Οικονόμου αφού αναφέρθηκε στην μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση: «Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε.

«Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνιστά μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που αντανακλά την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης σε μια πολιτική που οδηγεί σε εκτίναξη της ανεργίας, μείωση των δημοσίων εσόδων και διάχυτη κοινωνική ανασφάλεια», σχολίασε ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τους προέδρους της ΓΕΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, και της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην άρνηση της κυβέρνησης για ρύθμιση των πανδημικών χρεών με πρόβλεψη διαγραφής μέρους τους, τον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης με διοχέτευση των πόρων μόνο μέσω των συστημικών τραπεζών που θεωρούν αναξιόχρεες και δεν δανείζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι συγχωνεύσεις ή λουκέτο για τις ΜμΕ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τη «λανθασμένη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ για «μία “Νέα Αρχή” στην οικονομία, μέσα από ένα πακέτο λύσεων και ρεαλιστικών αλλά και ριζοσπαστικών τομών με στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ».

Συγκεκριμένα τόνισε πως:

  • Η πρώτη αφορά στη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, 40 ως 60% μεσοσταθμικά και 120 δόσεις για το υπόλοιπο.
  • Η δεύτερη αφορά στον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας, ώστε να μην είμαστε ουραγοί στους πόρους στις ΜμΕ αλλά να υπερβούμε και το μέσο όρο γιατί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι διαρθρωτικό χαρακτηριστικό της οικονομίας μας.
  • Η τρίτη αφορά στις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας, με τη ριζική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η ΕΕ.
  • Η τέταρτη είναι η αντικατάσταση του πτωχευτικού που σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας
  • Και η πέμπτη είναι κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που είναι «ένα οριζόντιο χαράτσι, ασχέτως εισοδήματος, που πλήττει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14