Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τα γαλάζια ρουσφέτια στην Γραμματεία Εσόδων

“Οργασμό” ρουσφετιών από γαλάζια στελέχη αποκαλύπτει δημοσίευμα που επικαλείται σχετικά έγγραφα. Για “απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία” κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΤVXS.gr που συνοδεύεται με έγγραφα, είχε στηθεί “βιομηχανία” ρουσφετιών στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και όπως αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά αξιοκρατική ήταν η λειτουργία της.

“Βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων»”, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: “Υπουργοί πρώτης γραμμής δεν δίσταζαν να ζητήσουν επωνύμως και εγγράφως – ακόμη και με μορφή εντολής και απαίτησης – τοποθετήσεις «δικών τους παιδιών» σε καίριες διευθυντικές θέσεις, σε συγκεκριμένες ΔΟΥ και τελωνεία, ευνοϊκές αποσπάσεις και μετατάξεις”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές – καθώς επίσης και ουκ ολίγοι γαλάζιοι βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο επιτυχημένο story της ΝΔ είναι αυτό του ρουσφετιού

Να δώσει εξηγήσεις καλεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του:

“Το ρεπορτάζ του Tvxs, σύμφωνα με το οποίο στη Γενική Γραμματεία Εσόδων επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε στηθεί ένα απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, η οποία και καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που οι πολίτες εξοντώνονταν από τους φόρους και η φοροδιαφυγή των ισχυρών κάλπαζε, η μνημονιακή κυβέρνηση επέλεγε να καταστήσει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων «μαγαζάκι» της.
 
Όπως φαίνεται, το μόνο story που ήταν πετυχημένο για τη ΝΔ ήταν αυτό του ρουσφετιού”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34