Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση της Κουμουνδούρου σε Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη και τελεσίγραφο στους διαφωνούντες

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση της Κουμουνδούρου σε Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη και τελεσίγραφο στους διαφωνούντες

Ολοένα και πυκνώνουν τα «σύννεφα» πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι εξελίξεις πέφτουν «βροχή» ενώ οι «ζυμώσεις» άλλοτε πρωτοκλασσάτων στελεχών του για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος εντείνονται. Οι μεταμεσονύχτιες διαγραφές του Στέφανου Κασσελάκη έχουν ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου!

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένος στα δύο: στους υποστηρικτές του προέδρου και σε όσους ακολουθούν τη «γραμμή» των «διαφωνούντων». Ένα είναι σίγουρο: το χάσμα είναι αγεφύρωτο! Απαντώντας στα αλληλοκαρφώματα που από το πρωί της Τρίτης (24.10.23) δίνουν και παίρνουν στα τηλεοπτικά πάνελ αλλά και στα Social Media, η Κουμουνδούρου εξαπολύει νέα επίθεση στους κκ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη που μόλις χθες διέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης και στέλνει ακόμη ένα τελεσίγραφο στους «διαφωνούντες», επισημαίνοντας πως υπονομεύουν τον πρόεδρο και το ίδιο το κόμμα.

«Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να  συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.

Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος  της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα  πρόεδρό τους», τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Και συνεχίζουν: «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας».

«Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.

Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να  κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Και καταλήγουν όλο νόημα: «Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση  έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Μετά από Σκουρλέτη, Βίτσα και Φίλη, ποιοί;

Την ίδια ώρα, η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, που εξακολουθεί να παρακολουθεί βήμα βήμα τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Υόρκη, με την οποία ανακοίνωσε τη διαγραφή του Δημήτρη Βίτσα, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρέλτη από το κόμμα – όλοι τους κορυφαία, ιστορικά στελέχη της παράταξης – έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά έχει ανοίξει και τον Ασκό του Αιόλου, με το ερώτημα που γεννάται τώρα, να είναι, ποιός ακολουθεί τους τρεις παραπάνω; 

Τα τρία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι μερικά από εκείνα που σηκώνουν το βάρος της κριτικής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ βρίσκονται σε συνεχή διένεξη με τον νέο ισχυρό άνδρα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη, που από πολλούς εμφανίζεται ως μέντορας του νέου προέδρου. Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, χλωμό φαίνεται να φτάσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Έτσι όπως δείχνουν όλα η Αννέτα Καββαδία ,η Έφη Καλαμαρά, η Κατερίνα Κνήτου, ο Πάνος Λάμπρου, η Χάρις Ματσούκα, ο Ανδρέας Ξανθός ,ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ακολουθήσουν τον Πανό Σκουρλέτη τον Νίκο Φίλη και τον Δημήτρη Βίτσα στο νέο τους εγχείρημα.

«Σφαγή!»

Προς το παρόν το «σήριαλ» συνεχίζεται με «σφαγή» των στελεχών του κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ και στα Social Media. Πρώτοι και καλύτεροι στην αντεπίθεση πέρασαν οι τρεις που είδαν και την πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης δήλωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης», υπογράμμισε κι εξήγησε ότι προβλέπεται η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή. 

Εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπάτησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς δεν είπε τις πραγματικές του θέσεις, ενώ πραγματικός του στόχος του είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταφορά του από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης, γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», τόνισε. 

«Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα», τόνισε. 

Σκουρλέτης: «Παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλεψαν υπόγεια»

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει μεγάλο ρόλο στις θεατρικές επιθεωρήσεις με αυτά που γίνονται στο κόμμα και σημείωσε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα».

Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι οι Σκουρλέτης, Φίλης και Βίτσας υπονόμευαν εδώ και πέντε χρόνια το κόμμα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως αυτό είναι: «Υποτιμητικό για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα» και συνέχιζε λέγοντας πως και οι τρεις υπήρξαν υπουργοί με παρουσία κα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Έκανε λόγο για μια μεγάλη τρύπα στο καταστατικό του κόμματος που οδήγησε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζαμε πριν δυο μήνες ποιος είναι ο Κασσελάκης και τώρα μάθαμε τι έλεγε (με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών). 

Συνέχισε λέγοντας πως ο Κασσελάκης διεκδίκησε την προεδρία, αποκρύπτοντας τις απόψεις του.

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Εκείνος είπε ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σημείωσε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και όσοι είχαν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς πρέπει πλέον να τοποθετηθούν λέγοντας: «Έχει υποχρέωση ο Τσίπρας να μιλήσει».

«Έχουμε μια πορεία βίαιης ιδεολογικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό κόμμα αν συνεχίσει έτσι. Σε αυτή την πορεία όσοι είμαστε αντίθετοι θα βρεθούμε απέναντι» είπε. 

Συνέχισε λέγοντας πως «άλλοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό, όχι εγώ, πρόκειται για παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα για να μας αποδομήσουν».

Βίτσας: «Μου λένε ότι ο Κασσελάκης μου έδειξε την πόρτα, αδερφέ, εγώ έχτισα αυτή την πόρτα»

«Η ζωή δεν σταματάει. Εμένα με ενδιαφέρει σήμερα να συζητήσουμε περισσότερο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Να κάνουμε κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας, να βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας που ξέσπασε πάλι ένας μεγάλος θανατηφόρος πόλεμος και τα λοιπά. Λέει ο άλλος, σού έδειξε την πόρτα. Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας στη «σκιά» της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Κασσελάκη.

«Αυτή τη στιγμή το κόμμα μου πηγαίνει για συνέδριο. Τα κόμματα τα αριστερά και ιδιαίτερα ο Συνασπισμός παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όταν πηγαίνουν για συνέδριο, έχουν μια πολύ βαθιά και μεγάλη συζήτηση και προσπαθούν να πείσουν περισσότερους ανθρώπους και να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για το ποιος θα κερδίσει στο συνέδριο. Αν είναι να μιλάει κανένας άνθρωπος, άστε με μένα, άστε τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Φίλη, άστε και τον Τζουμάκα ή οποιονδήποτε άλλον. Αλλά άμα είναι να μιλάει ένας άνθρωπος και να έχει διαφορετική γνώμη από τον πρόεδρο ή κάποιους άλλους από εκεί, από τον κύκλο του και αυτομάτως να παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αυτό είναι φτιάξιμο συσχετισμού», δήλωσε.

«Καμία συνεννόηση για νέο κόμμα»

Για το γεγονός ότι πηγές της Κουμουνδούρου τον κατηγορούν ότι έφτασε στο σημείο να ανακοινώνει μέχρι και τον τίτλο ενός νέου κόμματος, ο Δημήτρης Βίτσας διευκρίνισε ότι «εγώ εκείνη τη στιγμή είπε ότι πρέπει το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να αντιστοιχεί σε μια σύγχρονη, ανανεωτική, οικολογική, ριζοσπαστική αριστερά και γυρίζω και λέω στο συνάδελφό σας τον Βαγγέλη τον Παπαδημητρίου, με τον οποίο είμαστε και πάρα πολύ φίλοι, πάρα πολλά χρόνια, του λέω άντε ρε, σας έδωσα και είδηση, θα πάρετε τώρα αυτή την κουβέντα που εγώ τη σκέφτηκα μόλις τώρα και θα λέτε έτσι θα λέγεται και το κόμμα. Ούτε το κόμμα θα λέγεται έτσι, ούτε συνεννόηση είχαμε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο Στέφανος ο Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ από την Αμερική σπρώχνουν για να γίνει αυτό».

«Εγώ όλο αυτό τον καιρό ασκώ κριτική και τα έχω πει και στον Στέφανο από θέση κατά τη γνώμη μου της Αριστεράς και αυτό που θέλω είναι είτε το κόμμα να είναι αριστερό, είτε να επιτρέπεται μέσα σε αυτό το κόμμα, όπως λέει και το καταστατικό, να υπάρχει μια αριστερή τάση που να διεκδικεί να γίνει και πλειοψηφούσα. (…) Ο κύριος Κασσελάκης ή ο σύντροφος ο Κασσελάκης ή ο Στέφανος ο Κασσελάκης κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση και όποιος πει κάτι άλλο, εγώ θα του πω ότι ήταν εσωκομματικές εκλογές με τις οποίες μπορούσα να διαφωνήσω με τον τρόπο που γίνανε, άλλωστε εγώ το έκανα μη υπάρχοντος Κασσελάκη, δηλαδή στο συνέδριο του κόμματος το 22. Και όμως δεν το βάζω στο 23, γιατί όλοι μαζί συμφωνήσαμε και πήραμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος ο Παππάς. Άρα μηδέν εις το πηλίκο. Το γεγονός λοιπόν ότι ο κύριος Κασσελάκης βγήκε μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόμμα διοικείται με βάση μια πολιτική πλατφόρμα και συγχρόνως ότι διοικείται με τον μεν Πρόεδρο ίσως μεταξύ πρώτων, αλλά και μια Κεντρική Επιτροπή» παρατήρησε ακόμα ο κ. Βίτσας.

«Αν κάποιος μου πει, θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, δεν γίνεται»

«Κανείς δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, κυρίως όταν έχει ματώσει για να το φτιάξει, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν. Γιατί έχω κάνει και μια άλλη δήλωση ότι η υποταγή δεν είναι επιλογή. Δηλαδή αν κάποιος μου πει θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, δεν γίνεται. Δεν γίνεται. Δηλαδή θα πάω εγώ και θα πω κοιτάχτε να δείτε, τελείωσε η ιστορία ότι μία από τις γενεσιουργές αιτίες της Αριστεράς είναι η αντίθεση κεφαλαίου εργασίας. Κοιτάξτε να δείτε, από εδώ και πέρα δε θα παίρνετε αύξηση, αλλά θα παίρνετε κάποιες μετοχές από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε και αν πηγαίνει καλά η εταιρεία, καλώς» κατέληξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κόντρα Αυλωνίτου – Κυρίτση για τον… προ Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ

«Μαχαίρια» έβγαλαν και η Ελένη Αυλωνίτου και ο Γιώργος Κυρίτσης στο Twitter στη «σκιά» των καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Αυλωνίτου παρομοίωσε τον προ Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ ως «τσίρκο medrano» με τον Γιώργο Κυρίτση να σπεύδει να της απαντήσει πως «στον Τσίπρα δεν έλεγε τέτοιες μαγκές».

Με μία ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Αυλωνίτου χαρακτήρισε «ανακαίνιση»… τα όσα συμβαίνουν στo κόμμα τα τελευταία 24ωρα, «ξορκίζοντας» τη λέξη «διάλυση».

«Μιλάνε για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι κύριοι, για ανακαίνιση πρόκειται. Το κόμμα από τσίρκο Medrano, μεταμορφώνεται σ’ ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και δημοκρατικό, που σέβεται τις αποφάσεις των μελών του!», έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν τσίρκο Μεντράνο μας λέει εδώ η κ. Αυλωνίτου. Στον Τσίπρα δεν θυμάμαι να έλεγε τέτοιες μαγκιές βέβαια» ήρθε η απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά από τον Γιώργο Κυρίτση.

Όλγα Γεροβασίλη: «Σέβομαι τους συντρόφους μου, αλλά ξεπέρασαν τα όρια» – «Σταματήστε»

Σε άλλο μήκος κύματος… η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σχολιάζοντας το «δράμα» των τελευταίων 24ώρων, επισημαίνει πως ξεπεράστηκαν τα όρια, όσον αφορά στην κριτική που έχει ασκηθεί στον Στέφανο Κασσελάκη. 

«Ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον νέο πρόεδρο από τη μια πλευρά, και βεβαίως δεν μπορεί αυτοί που επικαλούνται τις συζητήσεις εντός των κομμάτων και εντός των οργάνων, όργανο να εννοούν δημοσιογραφικές εκπομπές. Πρέπει να σχολιάζουμε εκεί που πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτό, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι».

Σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το εάν έπρεπε να κινηθεί πειθαρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι σε ιστορικά και πρωτοκλασάτα στελέχη, ανέφερε: «Σέβομαι τους συντρόφους μου, σέβομαι τις απόψεις τους, ωστόσο όταν είσαι μέλος κόμματος και προαναγγέλλεις κόμμα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις που ξεφεύγουν από την πολιτική, αυτά υπερβαίνουν τα όρια».

«Θέλω και από εδώ να πω σήμερα: Σταματήστε. Υπάρχει κόσμος, χώρα, προβλήματα. Έγινε ό,τι έγινε μέχρι εδώ. Ας πάμε παρακάτω», πρόσθεσε και κατέληξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης χρειάζεται και πρέπει να του δοθεί χρόνος.

Γιώργος Τσίπρας: «Υπάρχει αίσθημα ιδιοκτησίας του κόμματος» – «Ειλημμένη απόφαση να υποστεί ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει ένα αίσθημα ιδιοκτησίας του κόμματος, που δεν αφήνει περιθώρια συντροφικής συζήτησης», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (24.10.23), ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «καταθλιπτική κατάσταση» στον ΣΥΡΙΖΑ και για «πόλεμο».

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, είναι «ειλημμένη απόφαση να υποστεί ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ιδρυθεί άλλο κόμμα».

«Είναι ξεκάθαρο θέλουν να φύγουν για να κάνουν άλλο κόμμα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «σχέδιο», αναφερόμενος στις εξελίξεις με Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη. 

«Είναι θέμα δικό του αν θα τοποθετηθεί ή όχι», δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις