Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο τον Κασσελάκη και η διάσπαση που ακούγεται όλο και πιο συχνά

Η λέξη διάσπαση έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και πιο συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επικρατεί στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις. Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά». Και πρόσθεσε μάλιστα με χιούμορ ότι «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα».

Προφανώς η συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για δύο λόγους.

Κατ’ αρχήν γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορούν δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον πέμπτο υποψήφιο να προηγείται για την αρχηγία του κόμματος. Και αν πράγματι αυτά τα στοιχεία ευσταθούν τότε η διάσπαση θα πρέπει να θεωρείται βεβαία καθώς ο σκληρός πυρήνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να περάσει το κόμμα στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη δεδομένου ότι τον θεωρεί ξένο σώμα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την άποψη που επικρατεί σε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν ότι το ενδεχόμενο της διάσπασης μπορεί να λειτουργήσει ως ο «μπαμπούλας» για όσους καλοβλέπουν την υποψηφιότητα του.

Ο ίδιος πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στα σενάρια της διάσπασης μέσα από ένα ενωτικό βίντεο το οποίο γυρίστηκε στην Μακρόνησο. «Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος δεν μετέχει στην εκλογική διαδικασία στηλίτευσε τις αποφάσεις για «fast track διαδικασίες εκλογής προέδρου. Eπιτιθέμενος προς όλες τις πλευρές ανέφερε ότι «ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και βιάζονταν να αναλάβουν» ενώ κάποιοι άλλοι «να διασφαλίσουν μελλοντικούς ρόλους».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως εξέφρασε και χθες την ενόχλησή του για τις κατά μόνας επισκέψεις των υποψηφίων στα μέτωπα των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Σε συνέντευξη του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει ωραία εικόνα όταν πηγαίνουν οι υποψήφιοι εκεί κατά μόνας και πως είχε ζητήσει από τους γραμματείς και τον πρόεδρο της Κ.Ο. να υπάρξει παρουσία του «όλου κόμματος», κάτι που δεν έγινε.

Χθες πάντως δόθηκε συνέχεια στο θέμα Δραγασάκη από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Τσακαλώτου, και ο οποίος κατηγόρησε τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη ότι είναι «θιασώτης επ’ αμοιβή λογογράφος του επιτελείου Κασσελάκη».

«Χυδαιότητα και με ηλικιακό ρατσισμό (τα έχουν υποστεί και άλλοι και στην Ηλεία…). Επίθεση του στιχουργού θιασώτη επ’ αμοιβή λογογράφου του επιτελείου Κασσελάκη Ν. Μωραΐτη προς τον Γ. Δραγασάκη, αναρτώντας στο τους στίχους του Γκάτσου από “Τα γερόντια”, στοχοποιώντας τον Δραγασάκη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο στιχουργός απάντησε άμεσα στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Έχετε μια ώρα για να κατεβάσετε την ανάρτηση. Ούτε “επ’ αμοιβή”, ούτε “λογογράφος” του είμαι. Ξέρετε τι μας οδηγεί ως πολίτες στην υποστήριξη Κασσελάκη; Το ότι σας σιχαθήκαμε. Που φάγατε τον Τσίπρα, που φέρεστε ως ιδιοκτήτες του κόμματος», ανέφερε.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο επανήλθε αναφέροντας ότι τιμώντας τους αγώνες του Μάκη Μπαλαούρα κατά της χούντας δεν ήθελε καμία επανόρθωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
101
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 5
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 13
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο
Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο και Μέση Ανατολή: «Για ακόμη μία φορά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την αποστολή φρεγατών και F-16, την αυξημένη επιφυλακή και τους επαναπατρισμούς, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την εκλογική περιφέρεια κατοίκων εξωτερικού και για την «πολιτικοποίηση» των υποκλοπών
Παύλος Μαρινάκης 5