Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος! Άγρια επίθεση στη νέα κυβέρνηση

Με... σκληρό ροκ έχει ξεκινήσει την μέρες του στην αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην δεύτερή του αντίδραση σε ισάριθμες μέρες... διακυβέρνησης Μητσοτάκη, δείχνει διάθεση για έντονη αντιπαράθεση!

“Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη επίσημη αντίδρασή του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή (Τρίτη, 08.07.2019) αντίδραση για την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Click4more: Η πρώτη συνεδρίαση του ΣΥΡIΖΑ μετά την εκλογική ήττα!

Η έντονη επίθεση για τη νέα κυβέρνηση συνεχίζεται, ενώ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και μια σειρά άλλων θεμάτων, με ένα να μοιάζει βέβαιο: Πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος για σκληρή αντιπολίτευση!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες.

[read4more]

Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
75