Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Το καταστατικό μας δεσμεύει όλους» λέει ο Νίκος Παππάς

ΣΥΡΙΖΑ: «Το καταστατικό μας δεσμεύει όλους» λέει ο Νίκος Παππάς

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο μέσω isyriza το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον κόσμο να συμπληρώσει.

Θέση πήρε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρει πως το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει όλους, από τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι τα μέλη.

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών «Οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση.

Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο»,

Οι έντονες αντιδράσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη το οποίο 5 μέρες πριν το Συνέδριο έβαλε θέματα αλλαγής ονόματος, λογότυπου ενώ θέτει και ταυτοτικό ερώτημα καλώντας τα μέλη να απαντήσουν αν θέλουν το κόμμα να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά.

Κι ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων, με τους Γεροβασίλη, Σπίρτζη και Ρήγα να «αδειάζουν» το ερωτηματολόγιο και την Θεοδώρα Τζάκρη να απαντά από την άλλη ότι δεν υπάρχουν θέματα ταμπού ενώ κάνει λόγο για «φιλοδοξίες αρχηγίσκων», ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει.

Με ανάρτησή του το μεσημέρι παροτρύνει τα μέλη να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο λέγοντας πως οι αποφάσεις θα είναι «αρωγός για μένα και τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αντιδρούν στο ερωτηματολόγιο ήδη φέρονται σε συνεννόηση προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για προετοιμασία κειμένου που θα ζητά από τον πρόεδρο την απόσυρση του ερωτηματολογίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις