Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη και φαρμακερή για τους αντάρτες! Τα νέα ΟΧΙ στο μνημόνιο γκρεμίζουν την πλειοψηφία των 120 και φέρνουν διαγραφές, νέο κόμμα και εκλογές!

- Το 3ο μημόνιο ήρθε και οι διαφωνούντες φεύγουν, με την κατάσταση να μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη
- Το διαφαινόμενο ΟΧΙ σε τρίτη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αναμένεται να "ξεχειλίσει" το ποτήρι
- Η διαγραφή πρωτοκλασάτων στελεχών (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου) θα γίνει με... εντολή Τσίπρα
- Το ενδεχόμενο του "κόμματος μέσα στο κόμμα" και η ανησυχία της απώλειας της "δεδηλωμένης" των 120 βουλευτών
- Οι άμεσες εκλογές και το "κόμμα του ΟΧΙ" των "ανταρτών" που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή!

Το τρίτο Μνημόνιο είναι γεγονός και η ώρα της κρίσης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε, καθώς οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να επιβεβαιώσουν τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος.

Εκτός με… εντολή Τσίπρα

Και αυτό γιατί οι διαφωνούντες βουλευτές προερχόμενοι από την “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι και την ΔΕΑ (Ι. Γαιτάνη, Ε. Ψαρρέα), αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να καταψηφίσουν για τρίτη φορά σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Γεγονός φυσικά που είναι πολύ πιθανόν να τους θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένο να διαγράψει όσους επιδιώκουν να στήσουν…”κόμμα μέσα στο κόμμα” θα είναι είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός για κόμμα της Αριστεράς που περηφανευόταν μάλιστα για τον πολυτασικό του χαρακτήρα.

Ο τρόμος των 120 βουλευτών

Αυτό που ανησυχεί, βάσιμα σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι διαφωνούντες μπορεί να κατεβάσουν την κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από τους 120 βουλευτές που θεωρείται το κατώτατο όριο της “δεδηλωμένης” καθώς η νέα συμφωνία αποτελεί πλέον τυπικά και ουσιαστικά ένα ακόμη Μνημόνιο που δεν συνάδει με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση αυτή θεωρείται αυτονόητο σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους η άμεση προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο ώστε να εγκριθεί η συμφωνία από το λαό και υπάρξει νέα εντολή, αν και ο κ. Τσίπρας και ο στενός συνεργάτης υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, θεωρούν προτιμότερο οι εκλογές να γίνουν τον Νοέμβριο μετά την πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές οπότε θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα και η ρύθμιση του χρέους.

Πάντως, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θεωρείται δεδομένο ότι οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν με δικό τους πολιτικό φορέα με άγνωστο προς το παρόν αρχηγό, αν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Θα είναι το κόμμα του “ΟΧΙ”, όπως λένε, κόντρα στην πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, με τις μυστικές μετρήσεις μάλιστα που διεξάγονται αυτή την περίοδο να καταγράφουν την βέβαιη είσοδο του στη Βουλή!

Μαζεύονται τα ΟΧΙ

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι “φωνές του ΟΧΙ” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, δήλωσε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης πως ουσιαστικά “Όσοι ψηφίσαμε όχι, μάλλον όχι θα ξαναψηφίσουμε“, ενώ ο Βασίλης Διαμαντόπουλος δεν άφησε “παραθυράκια” παρερμηνείας.

Με μόλις τέσσερις λέξεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έδωσε το προσωπικό του στίγμα, γράφοντας: “ΌΧΙ μέχρι το τέλος!”.

Επιπρόσθετα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου για μισή ώρα, που πραγματοποίησαν σήμερα κτηνοτρόφοι και αγρότες της Β. Ελλάδας, βρέθηκε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος όταν έρθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Προφανώς, δεν με ικανοποιεί η συμφωνία… Δεν θα υπερψηφίσω τα μέτρα που έρχονται“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης