Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Χαμηλές πτήσεις» για τον Στέφανο Κασσελάκη δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις – Ακόμα και μετά τις ευρωεκλογές το συνέδριο

Οι δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δημιούργησαν προβληματισμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινείται σε πολύ χαμηλά νούμερα παρά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο σύνολο των μετρήσεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή ανεβάζοντας τα ποσοστά δημοφιλίας του, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπο του νέου προέδρου.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση έσπευσε στο σύνολο της να σχολιάσει τα ευρήματα αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι τελικά καταρρίφθηκε το επιχείρημα των συνεργατών του νέου προέδρου, ότι αυτός μπορεί να δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Ωστόσο, οι συνεργάτες του επιμένουν ότι ακόμα δεν έχει καταγραφεί η δυναμική που έχει το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινωνία, καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τελείωσαν λίγες μέρες μετά την εκλογή του. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία που δείχνουν ότι ο νέος πρόεδρος έχει θέμα αναγνωρισιμότητας στο ευρύτερο κοινό, καθώς οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν ότι μόνο το 30% των πολιτών ασχολήθηκε με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντεγκλήσεις μεταξύ των στελεχών που στηρίζουν τον νέο πρόεδρο και των στελεχών της Ομπρέλας. Η επιστολή που έστειλαν την περασμένη Παρασκευή τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός – στους δυο Γραμματείς του κόμματος – και με την οποία ζητούν την επίσπευση των κομματικών διαδικασιών – δείχνει ξεκάθαρα την αγωνία που υπάρχει για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό φυσικά γιατί τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσουν να ελέγξουν το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνοντας τον νέο πρόεδρο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε το συνέδριο μπορεί να πάει ακόμα και μετά τις ευρωεκλογές, αφού όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου η διαδικασία της προετοιμασίας του είναι χρονοβόρα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποδυναμώνεται το σενάριο που ήθελε τον τον Παύλο Πολάκη να αναλαμβάνει την θέση του υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το σενάριο αυτό έφερε αναστάτωση στους βουλευτές δεδομένου ότι για την θέση αυτή χρειάζεται χαρακτηριστικά όπως η νηφαλιότητα, η διπλωματία, η ηρεμία.

Οι πληροφορίες λένε ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην θέση του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αφού έτσι και αλλιώς για την θέση αυτή δεν χρειάζεται ο συντονιστής να είναι βουλευτής.

Να σημειωθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρξε απόφαση του νέου προέδρου για τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη σε αυτή τη θέση.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στην Λάρισα και την Καρδίτσα όπου θα επισκεφθεί τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Πριν φύγει θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την επιστροφή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συνεδρίασε η Ομπρέλα

Στη σκιά της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη μελών και στελεχών της Ομπρέλας όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί επικοινωνία ή συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο να πέσει άμεσα το βάρος στα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και δεν είναι άλλα από την συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα  των αυτοδιοικητικών εκλογών και εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι καλύτερο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στον αυτοδιοικητικό χάρτη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 105
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
8