Πολιτική

Άρθρο καταπέλτης των FT: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, έρχεται η Χρυσή Αυγή – Όλος ο κόσμος περιμένει να δει αν ο Τσίπρας θα χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου!

- Το άρθρο των Financial Times έχει τίτλο "Η ώρα των αποφάσεων" και εστιάζει στο πώς η ελληνική κυβέρνηση στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμα δεσμευτεί σε όσα ζητούν οι εταίροι
- Όταν δεν παραδίδουν διαλέξεις για τον λανθασμένο χειρισμό της κρίσης με το ευρώ, οι αριστεροί της κυβέρνησης, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών, σημειώνει ο αρθρογράφος
- "Αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τότε μόνη ενισχυμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις"

Σε ένα καταπελτικό άρθρο οι Financial Times τα βάζουν με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αν η τορινή κυβέρνηση αποτύχει, τότε θα είναι η σειρά της Χρυσής Αυγής να έρθει στην εξουσία της Ελλάδας.

“Όταν δεν παραδίδουν διαλέξεις στις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πόσο λάθος έχουν χειριστεί την κρίση με το ευρώ, τότε οι αριστεροί της κυβέρνησης, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών”, σημειώνουν οι Tony Barber και Kerin Hope στο άρθρο τους με τίτλο “Η ώρα των αποφάσεων”. 

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουν στο πώς η ελληνική κυβέρνηση στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμα δεσμευτεί σε όσα ζητούν οι εταίροι. “Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να είναι αυτός που θα οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια” σημειώνεται, αλλά, τονίζεται στη συνέχεια ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τότε μόνη ενισχυμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις.

Στο τέλος του κειμένου, γίνεται αναφορά στο χορό του Ζαλόγγου, και σχολιάζουν: “Όλος ο κόσμος παρακολουθεί να δει αν ο κύριος Τσίπρας και οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναπαραστήσουν τον Χορό του Ζαλόγγου”.

ΠΗΓΗ: FINANCIAL TIMES

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 35