Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύσκεψη Παπανδρέου – Βενιζέλου ενόψει Συνόδου

Σε συναγερμό η κυβέρνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία συζητήθηκαν οι ελληνικές προτάσεις και θέσεις ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί εθνικό θέμα, δεν καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες και απαιτείται ψυχραιμία, επισημάνθηκε από κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τονίστηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάζει δημοσιεύματα και δηλώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι “την κρίσιμη και καθοριστική για τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού περίοδο, χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία”.

“Αυτές τις ώρες χρειάζεται να ενεργούμε με σοβαρότητα και να ομιλούμε με περίσκεψη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση”, πρόσθεσε.

Επισήμανε ωστόσο ότι “η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα”.

“Δεν ζητούμε συναίνεση στις επιλογές της κυβέρνησης στο εσωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο εσωτερικό στα οποία μπορούμε να αντιπαρατεθούμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Ζητούμε εθνική συστράτευση στο εξωτερικό μέτωπο. Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η χώρα, ο ελληνικός λαός. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε πόλεμο με τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Είμαστε σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους”, σημειώνουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε