Πολιτική

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Ακουγόταν το τελευταίο 48ωρο ως σενάριο αλλά έγινε ακόμα πιο έντονο το βράδυ της Παρασκευής στους διαδρόμους της βουλής.

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ και όλο και περισσότεροι έλεγαν με βεβαιότητα ότι το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει την δημιουργία νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως έλεγαν, αυτό θα γίνει γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν είναι κόκκινο πανί για τον κ. Σαμαρά, όπως ο πρωθυπουργός και ότι είχαν καμφθεί κιόλας και οι αντιρρήσεις της ΝΔ.

Οι φήμες “φούντωσαν” ακόμα περισσότερο όταν είδαν τον κ. Βενιζέλο να περνάει το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου. “Πήγε να του δώσει το δαχτυλίδι”, έλεγαν με νόημα όσοι είχαν δει την σκηνή. Μόνο που μαζί με τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο του πρωθυπουργού μπήκε η κα Άννα Διαμαντοπούλου. Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βενιζέλος έβγαινε αμίλητος από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, από την ομιλία του πρωθυπουργού κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να προκύπτει. Μπορεί να άφηνε να εννοηθεί ότι στο νεο σχήμα μπορεί να μην είναι εκείνος επικεφαλής, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι εννοούσε.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως φάνηκε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, ενώ πολλοί σημείωναν με νόημα ότι στο τέλος της ομιλίας Παπανδρέου ο πρωθυπουργός δεχόμενος τα συγχαρητήρια του υπουργού Οικονομικών τον χτύπησε στον ώμο με… νόημα.

Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το πρακτορείο Reuters, λίγο πριν τις 10 το βράδυ μετέδιδε ότι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον υπουργό Οικονομικών, με τη στήριξη μικρότερων κομμάτων. Tο πρακτορείο επικαλέστηκε μάλιστα κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Reuters: Συμφωνία για κυβέρνηση υπό τον Βενιζέλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1