Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος με Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι: Φωτεινός φάρος ορθοδοξίας – Ανοιχτή πληγή η ρωσική εισβολή

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι έγινε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων χριστιανών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε ο uπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Στη δήλωσή του με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Συναντήθηκα σήμερα με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, του οποίου η επί 31 χρόνια παρουσία στον οικουμενικό θρόνο έχει αφήσει το αποτύπωμα ενός φωτισμένου ηγέτη της ορθοδοξίας με παγκόσμια ακτινοβολία και σεβασμό. Ευχαρίστησα τον Πατριάρχη για την τιμητική του πρόσκληση να παραστώ στην αυριανή τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου. Είχα την χαρά και την τιμή να συνομιλήσω μαζί του για θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή, που μας πληγώνει όλους και κυρίως τους χριστιανούς ορθόδοξους, ειδικά τις Άγιες αυτές ημέρες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων και ιδίως εμάς των Ελλήνων που είμαστε άρρηκτα δεμένοι ιστορικά με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».

Αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των Μύρων που θα τελεστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πρόκειται για μία τελετή με ιδιαίτερη σημασία για την Ορθοδοξία, καθώς τελείται αποκλειστικά – κατ’ αρχαίο προνόμιο – από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάθε δέκα χρόνια και στην οποία καθαγιάζεται το Άγιο Μύρο που αποστέλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά το Μυστήριο του Χρίσματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να συναντηθεί και με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331