Πολιτική

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η ομάδα Όρμπαν, Λε Πεν και Λατινοπούλου θα έπρεπε να ονομάζεται «Πατριδοκάπηλοι»

Σαφείς αιχμές για τη νέα ακροδεξιά ομάδα που συγκροτήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με κορμό τα κόμματα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και της Μαρίν Λε Πεν, ομάδα στην οποία επέλεξε να ενταχθεί και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, άφησε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής Σερρών στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή της κ.Λατινοπούλου να συστρατευθεί με τους «Πατριώτες για την Ευρώπη», υπενθυμίζοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Βίκτορ Όρμπαν έλαβε μέρος στην άτυπη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, μέσω του οποίου η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους και να προβάλει τις θέσεις της για την επίλυση του Κυπριακού.

«Η ομάδα Όρμπαν, Λε Πεν και Λατινοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κατ’ ευφημισμό “Πατριώτες”. Θα έπρεπε να ονομάζονται “Πατριδοκάπηλοι”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Καλά θα κάνει η κα Λατινοπούλου να πάρει θέση, αν συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Όρμπαν να συνδιαλέγεται ανοιχτά με τον Πούτιν ή να κλείνει το μάτι στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και άρα να κλείνει το μάτι εμμέσως στις τουρκικές θέσεις για το ψευδοκράτος», είπε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. «Δεν είναι πατριωτική η θέση να κλείνει το μάτι στις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση Όρμπαν στηλιτεύτηκε έντονα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπηρεσία εξωτερικής δράσης να διευκρινίζει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν εκπροσωπούσε τα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη στην άτυπη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ούτε είχε εξουσιοδοτηθεί από το Συμβούλιο.

Η Ουγγαρία ανέλαβε την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και έκτοτε ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση των εταίρων του, επισκεπτόμενος αιφνιδιαστικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, χωρίς καμία ουσιαστική συνεννόηση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες.

Στην ανακοίνωση των Βρυξελλών προστίθεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «απορρίπτει» τις απόπειρες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών να «νομιμοποιήσει» το ψευδοκράτος δίνοντάς του θέση παρατηρητή, επισημαίνοντας πως η αποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη κι ότι η ΕΕ αναγνωρίζει μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221