Πολιτική

Τετ α τετ Παπανδρέου-Νίμιτς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα των Σκοπίων Μάθιου Νίμιτς.

Μετά τις διήμερες επαφές του Αμερικανού με την ηγεσία των Σκοπίων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ. “περιμένουμε να ακούσουμε πώς είδε ο κ Νίμιτς τα πράγματα κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ, ελπίζουμε ότι θα δούμε έναν πιο εποικοδομητικό πρωθυπουργό- Γκρούεφσκι- και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε σε μια λύση στο θέμα της ονομασίας”
Επισήμως ο κ. Νίμιτς δεν κομίζει νέα πρόταση αλλά, κάποιες “νέες ιδέες που μπορούν να δώσουν ώθηση” ωστόσο η επίσκεψή του μια μέρα μετά την πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου στον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφτεί το Λευκό Οίκο ίσως δεν είναι τυχαία.
Η Ελληνική πλευρά ωστόσο ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι περιμένει το πρώτο βήμα να το κάνουν τα Σκόπια που μέχρι στιγμής δείχνουν τηρούν αδιάλλακτη στάση “Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αρνείται να διαπραγματευτεί. Έχει χρησιμοποιήσει διάφορες δικαιολογίες, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το θέμα της ταυτότητας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ.
“Από τη δική μου οπτική γωνία, το κύριο ζήτημα των συνομιλιών είναι το όνομα της χώρας, όπως αυτό αναφέρεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και στην Ενδιάμεση Συμφωνία. Όλα τα άλλα ζητήματα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι, μπορούν να θεωρηθούν ως δευτερεύοντα”, δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, προσθέτοντας ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει και οι δύο χώρες να βάλουν … νερό στο κρασί τους.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
3
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 29