Πολιτική

Θα κάνει την έκπληξη ο Κάρολος στα πολιτικά στερνά του;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από σήμερα έως και τις 7 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Γ. Γκάουκ σε μια συμβολική κίνηση θα επισκεφθεί το χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, όπου τον Οκτώβριο το 1943 οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους, αλλά και την εβραϊκή κοινότητα.

Πρόκειται για τη είδηση που θα κυριαρχήσει σήμερα και αύριο, καθώς η επίσκεψη του του Γερμανού πολιτικού ευλόγως συνδέεται με το διαχρονικό ελληνικό αίτημα προς τη γερμανική πλευρά για καταβολή αποζημιώσεων για τα εγκλήματα πολέμου κατά το Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και την επιστροφή του κατοχικού δανείου, θέμα για το οποίο ο ίδιος έκανε λόγο για…“ηθικό χρέος”, ενώ το πόρισμα της Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου είναι ακόμη επτασφράγιστο μυστικό.

Ήδη ενόψει της επίσκεψης Γκάουκ εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής αντίστασης όπως ο Μανόλης Γλέζος αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για τη δικαίωση της χώρας μας και το ζητούμενο είναι τι θα πράξει ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα θέσει στο υψηλό προσκεκλημένο Γερμανό φίλο του στη συνάντηση που θα έχουν στα Γιάννινα το ζήτημα των αποζημιώσεων, είναι το ερώτημα που κυριαρχεί.

ΟΙ εκτιμήσεις και οι προσεγγίσεις δεν προδικάζουν κάτι τέτοιο, ωστόσο κάποιοι αισιοδοξούν ότι στα πολιτικά στερνά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει την έκπληξη.

Ίδωμεν, αν και στην κυβέρνηση και ιδίως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ποιούν την νήσσα προς το παρόν μη αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που εδώ και 3 χρόνια διεξάγονται για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Και μια λεπτομέρεια: Η Γερμανία έχει αποζημιώσει όλες τις χώρες που ρήμαξε η μπότα του Χίτλερ, πλην της Ελλάδας!

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης