Πολιτική

Θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό;

Το ερώτημα είναι υπαρκτό καθώς χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στους επικεφαλής των κινήσεων που συγκροτούν την ΕΛΙΑ έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «φάντασμα» που κυνηγάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό γιατί όπως υπενθύμισε μετά από παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί.

Κύκλοι μάλιστα της Χαριλάου Τρικούπη θύμιζαν ότι από τις αρχές Μαϊου μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε δηλώσει ότι το νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας όπως έχει διατυπωθεί στη διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή.

«Η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση δεν είναι αποδεκτή» είχε πει τότε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη να διασφαλίζονται με σαφέστατο τρόπο η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, η ισορροπημένη περιβαλλοντικά και αισθητικά τουριστική ανάπτυξη.

Πάντως σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης για το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 28 Αυγούστου με τη συμμετοχή βουλευτών τουλάχιστον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2012!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για άρωμα εκλογών από τα νομοσχέδια για τη μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό

Πολλές βελτιώσεις έρχονται στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Φουρτούνες στην κυβέρνηση για τον… αιγιαλό – Πίσω κάνει το Μαξίμου

Διευκρινίσεις για να… σβήσει η “φωτιά” του αιγιαλού – Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33