Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Να ψηφίσουν όλα τα κόμματα την τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των υγειονομικών

Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία που προβλέπει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου βασικού μηνιαίου μισθού των υγειονομικών.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της νέας ρύθμισης, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στην Ολομέλεια για την απολιγνιτοποίηση, και επισήμανε ότι θα γίνει νομοτεχνική βελτίωση ώστε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, να συμπεριληφθούν εκτός από το υγειονομικό, και το διοικητικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας που παρέχει υπηρεσίες στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και η μείωση στους τρεις από τους έξι μήνες των πιστοποιητικών νόσησης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να κάνουν την πρώτη δόση όσοι δεν την έχουν κάνει ακόμα και διευκρίνισε ότι όλοι όσων χωρίς δική τους υπαιτιότητα λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης και δεν μπόρεσαν να κάνουν τη δόση του εμβολίου, δεν θα έχουν συνέπειες.

Ο κ. Πλεύρης, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει αύξηση των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των ατόμων που θα έχουν κάνει την πρώτη δόση, η Ελλάδα θα φθάσει πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, δηλαδή στο 80% των ενήλικων και στο 70% του συνολικού πληθυσμού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις