Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Το «ευχαριστώ» στον Όθωνα Ηλιόπουλο μετά την παραίτησή του από βουλευτής Επικρατείας

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη έκανε μία ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτής Επικρατείας, θέλοντας να ευχαριστήσει «τον αξιότιμο συνάδελφό της».

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σήμερα (10.08.2024) ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτείς Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάρει της έδρα του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη σε έντυπη δήλωσή της εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και ευχές προς τον καθηγητή Ιατρικής.

«Το 2023 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχτηκε Βουλευτής ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής Όθων Ηλιόπουλος, σηματοδοτώντας την ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών της δημοκρατικής παράταξης με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος εισέφερε, όχι μόνο ένα στοχευμένο και ουσιώδες κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και ένα ήθος πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Σήμερα περιήλθε σε γνώση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η παραίτηση του αξιότιμου συναδέλφου, καθώς παραμένει μάχιμος καθηγητής και ερευνητής σε πάρα πολύ σημαντικά και παγκόσμιας εμβέλειας προγράμματα που απαιτούν πολύ από τον χρόνο του εκτός Ελλάδας», έγραψε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Σε μια κρίσιμη συγκυρία, στην οποία καθένας και καθεμία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αφιερώνοντας το σύνολο του χρόνου τους, ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος έπραξε αυτό που πίστευε χρησιμότερο για την Πατρίδα και την Επιστήμη.

Αφοσιώνεται στο επιστημονικό του έργο και, σύμφωνα με την δήλωσή του παραχωρεί την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου, όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά του καθώς και τις θερμότερες ευχές μας για ευόδωση του επιστημονικού του έργου προς όφελος της ανθρωπότητας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Έκπληξη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τους συνέδρους - Χριστοδουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταγραφεί δεύτερος σε δύναμη στους συνέδρους, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Παύλος Γερουλάνος
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ