Πολιτική

Θεοδωράκης: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

"Μόνο ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης που θα εμπνεύσει την κοινωνία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει το νέο μας Κοινωνικό Συμβόλαιο". Αυτό είναι το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην ημερίδα-σταθμό για το "Ποτάμι" που διεξάγεται σήμερα στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Μαγικές λύσεις, όπως λέει στο μήνυμά του στο φυλλάδιο του προγράμματος της ημερίδας, δεν υπάρχουν για το μέλλον καθώς «τέλειωσαν οι εποχές των διαπιστώσεων και της μεμψιμοιρίας και ήρθε η εποχή της δημιουργικής αισιοδοξίας, του σχεδίου, του δυναμισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας».

«Οι παλιές συνταγές» όπως προσθέτει «δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε τα παλιά ούτε τα νέα κόμματα, γιατί η κατάρρευση του παλιού μεταπολιτευτικού συστήματος επιβάλει να είμαστε έτοιμοι για λύσεις διακυβέρνησης» ακούγοντας «όλους αυτούς που προσφέρουν στον τόπο με τις ιδέες τους και τις πράξεις τους».

«Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε όλα αυτά που δεν αφήνουν την χώρα να πάει μπροστά. Από τις δικές μας ίσως συνήθειες μέχρι τις καταστροφικές αποφάσεις της πολιτικής» καταλήγει ο Στ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Δεν θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ

Κουβέλης: Δεν ενδιαφέρομαι για την Προεδρία

Βενιζέλος: Αλλαγές στα δάνεια των επιχειρήσεων και στα στεγαστικά

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11