Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Ενίσχυση 1,2 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες δήμους της Εύβοιας»

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα για τους δυο πληγέντες από πλημμύρες δήμους της Εύβοιας, Χαλκιδέων και Διρφύων- Μεσσαπίων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι, στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας είχε νέα σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους δημάρχους Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά.

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αποφασίστηκε για το Δήμο Χαλκιδέων έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου. Και για το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για μια πρώτη ανάπλαση της παραλίας των Πολιτικών που έχει καταστραφεί.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας που θα προταθούν από την περιφέρεια και δυο αυτούς δήμους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Πτώση για Καρυστιανού, οι γνώμες για Τσίπρα και Σαμαρά
Το 62% των πολιτών υποστηρίζει πως χρειάζεται πολιτική αλλαγή - Στους πολιτικούς αρχηγούς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει την υψηλότερη δημοτικότητα - Οκτακομματική η νέα Βουλή
Κάλπη 125