Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τον πυροβολισμό του 16χρονου: Κάποιοι επιχειρούν επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008

Δήλωση για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Κώστα στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησαν εναντίον του κατά την διάρκεια καταδίωξης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το τραγικό συμβάν στην Θεσσαλονίκη διερευνάται από την δικαιοσύνη που με βάση το Σύνταγμα είναι η μόνη αρμόδια και κάλεσε όλους να το σεβαστούν αυτό. 

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι επιχειρεί να το εργαλειοποιήσει με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική διχασμού και μίσους.  Μάλιστα τόνισε ότι κάποιοι επιχειρούν επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008. «Ματαιοπονούν και δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι η ισχύς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. 

Κάλεσε επίσης όλους να καταδικάσουν ομόθυμα τις χθεσινές επιθέσεις και τον τραυματισμό αστυνομικού σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 16χρονου ευχόμενος όπως είπε να αναρρώσει γρήγορα.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου