Πολιτική

Θολό τοπίο με το μίνι Eurogroup – Επιμένει το ΜΝΙ πως θα γίνει η σύσκεψη

Ένα απίστευτο θολό τοπίο επικρατεί πλέον με την συνεδρίαση του λεγόμενου Washington Group, καθώς μετά τη διάψευση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας πως δεν θα συμβεί μία τέτοια συνεδρίαση, το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI επιμένει πως η σύσκεψη θα γίνει και μάλιστα πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το MNI που επιμένει παρά τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες, η σύσκεψη των πέντε για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιηθεί, απλά άλλαξε η ημερομηνία.

Νωρίτερα πάντως, η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με τις οποίες την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματιζόταν συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλάδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας με την παράλληλη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εν λόγω γερμανικού υπουργείου προς την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle «μια τέτοιου είδους συνάντηση δεν θα γίνει». Σε διευκρινιστική ερώτηση, η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση του Euroworkingroup και στις 5 Δεκεμβρίου σύνοδος του Eurogroup σε υπουργικό επίπεδο».

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά τον σάλο που έχει προκληθεί μετά την ακύρωση του μίνι Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να μην γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Φτάνοντας στην Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά: «απ’ όσο ξέρω η Διάσκεψη για το χρέος θα γίνει» αφήνοντας εμβρόντητους τους δημοσιογράφους και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για ενδεχόμενη ακύρωσή της. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί σε αυτό το mini Eurogroup. Λίγη ώρα μετά είπε ότι όντως δεν ήξερε ότι η διάσκεψη για το χρέος ματαιώθηκε…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8