Πολιτική

Θρήνος στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Γιάννη Αγγέλου

Θρηνεί ο πολιτικός κόσμος για τον χαμό του Γιάννη Αγγέλου, τον στενότερο συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γνωριμία τους έγινε όταν εργάζονταν και οι δυο στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή.
Ο Γιάννης Αγγέλου υπήρξε στενός φίλος,διευθυντής του γραφείου του και εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού σχεδόν για 30 χρόνια.

Από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:
«Εξέπνευσε σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1981.

Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

“Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας”, ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

“Καλό ταξίδι Γιάννη Αγγέλου, έφυγες όρθιος, αξιοπρεπής, δικαιωμένος, σε πολέμησαν οι νταβατζήδες και παραφυάδες στη δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε…”, έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

 

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνει: «Ο Γιάννης Αγγέλου, ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς αγωνιστές της Κεντροδεξιάς παράταξης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά με απαράμιλλο ήθος και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Θα τον θυμόμαστε για την ευγένεια, τη σεμνότητα και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, για την παροιμιώδη προσήλωσή του στην υπευθυνότητα, αλλά και για την αταλάντευτη πορεία ζωής ως άνθρωπος του μέτρου κι όχι της μετριότητας. Θα τον θυμόμαστε και για τον μοναδικό τρόπο που έδωσε επί πολλά χρόνια τη μάχη απέναντι στο θάνατο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε: “Ο Γιάννης Αγγέλου πάλεψε μέχρι τέλους με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη.´Ετσι θα τον θυμόμαστε.Σεμνό, αξιοπρεπή αγωνιστή.Καλό του ταξίδι”.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Υποχρέωσή μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας
Το πρόγραμμα του MIT για αυτόνομα θαλάσσια συστήματα παρουσίασαν στον πρωθυπουργό οι εκπαιδευτές και οι συμμετέχοντες – «Δεν βλέπουμε το μέλλον, αλλά το παρόν των σύγχρονων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5