Πολιτική

Κυβέρνηση για Σαμαρά στο Mega: Δεν έδειξε ίχνος αυτοκριτικής

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στην χθεσινή του συνέντευξη στο Mega με την Ολγα Τρέμη και το Νίκο Ευαγγελάτο, εξαπολύει με μακροσκελή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει:

Ο κ. Σαμαράς στη χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επιδόθηκε σε μία προσπάθεια διάσωσης της υστεροφημίας της κυβέρνησής του. Χωρίς ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής, θεώρησε ότι το μόνο ολίσθημά του ήταν το «επικοινωνιακό βατερλώ» του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης. Λες και οι πολίτες, με καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, θα έβρισκαν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους. Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε με πάθος τις μειώσεις των επικουρικών! Για όλα αυτά ο κ. Σαμαράς καταδικάστηκε από τους πολίτες στις 25 Γενάρη.

Όμως και κ. Σαμαράς βρέθηκε και σε ένα πέλαγος αντιφάσεων, αποδεικνύοντας ότι ούτε και στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να βοηθήσει τη χώρα. Ενώ επαίρεται ότι έβγαζε τη χώρα από Μνημόνιο, παραδέχεται ότι αδυνατούσε να κλείσει την αξιολόγηση, μη δεχόμενος τις απαιτήσεις της Τρόϊκα! Οπότε όταν ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν κλείνει την συμφωνία, τι ακριβώς ζητάει; Και εδώ απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις.

· Να αποδεχθεί η κυβέρνηση μείωση συντάξεων;

· Να αποδεχθεί η κυβέρνηση απελευθέρωση απολύσεων;

· Ποια είναι η γνώμη του κ. Σαμαρά για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού; Ποια είναι η άποψή του για την ζούγκλα της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

· Πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στα νησιά;

· να συνεχιστεί το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων με χαριστικούς όρους, όπως γινόταν επί των ημερών του;

Αν θέλει να φανεί χρήσιμος ο κ. Σαμαράς, ας πει την άποψή του για τα παραπάνω. Όπως ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε και μια αυτοκριτική για τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας που κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη για την έξοδο από την κρίση και την επανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας. Δυστυχώς, σε αυτή την προσπάθεια έχει απέναντί της και τον κ. Σαμαρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο – Θα ήθελα ο Τραμπ να βγάλει λόγο στην Ακρόπολη
Για την συμμαχία Αθήνας και Ουάσινγκτον τόνισε πως οι δυο χώρες «έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και γεωπολιτικά το σημείο όπου βρίσκεται η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ»
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου