Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση της βουλευτή ενώπιον του Εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ξουλίδου αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα, ήδη, έχει υποστηρίξει και δημόσια περί προσπάθειας δωροδοκίας βουλευτών. Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιη ότι δεν είναι η μόνη που δέχθηκε ανάλογες προτάσεις έναντι αμοιβής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο ολόκληρο το ιστορικό της προσέγγισης που είπε ότι της έγινε από τον κ. Γιώργο Σούκουρη, υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσπάθεια.
Η βουλευτής φέρεται να έδωσε λεπτομερή στοιχεία και να προσκόμισε στον Εισαγγελέα φωτοτυπίες όλων των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς σε δύο από αυτά τα μηνύματα: Το ένα, όπως φέρεται να υποστηρίζει η μάρτυρας, έλεγε: «Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου», προτρέποντάς την να δεχθεί χρήματα και το δεύτερο, που δέχθηκε στις 20 του μήνα που ανέφερε: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;».
Η βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Σούκουρης τής είπε σε τηλεφωνική τους συνομιλία ότι «σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες», ονοματίζοντας δύο πρόσωπα και προτείνοντάς της να κλειστεί ραντεβού.
Κατά την κα Ξουλίδου, κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες, αλλά, όπως υποστήριξε, ο κ. Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να ματαιωθεί.
Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα γιατί δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη απάντησε ότι αν προσέφευγε στην Αστυνομία θα είχε ενημέρωση ο υπουργός και εν συνεχεία η κυβέρνηση.
«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του Συνεδρίου (των ΑΝΕΛ). Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα, πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλους».
Αμέσως μετά την κα Σταυρούλα Ξουλίδου, κατέθεσε ο συνάδελφος της, βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά, έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος, ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είχε την υποχρέωση να με ενημερώσει, αλλά πήγε κατευθείαν στην τηλεόραση».
Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσει σε κατάθεση ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο καταγγελλόμενος από την βουλευτή, Γιώργος Σούκουρης.
Ο Γιώργος Σούκουρας, τον οποίο κατήγγειλε η βουλευτής των ΑνΕλ Σταυρούλα Ξουλίδου ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, παραδέχεται σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real ότι μιλούσε με την κ. Ξουλίδου στο facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Κι ενώ ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι ο Γ. Σούκουρας είναι στέλεχος της ΝΔ εκείνος, αντιτείνει πως δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ.
«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω facebook την κ. Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει», υποστήριξε ο Γ. Σούκουρας και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ στην κ. Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».
Την προσεχή Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συζητήσει το ζήτημα των καταγγελιών περί οργανωμένου σχεδίου δωροδοκίας βουλευτών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τους βουλευτές επισημαίνει ότι αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, για την προστασία και την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών. Αυτό τον χαρακτήρα θα έχει η συζήτηση που θα γίνει. Δηλαδή, εισάγονται οι πρόσφατες καταγγελίες ως μείζον θέμα που πλήττει τον κοινοβουλευτισμό και τους βουλευτές.