Πολιτική

Τι έχει κλείσει μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Συμφωνία για την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018, για το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ, υπήρξε σήμερα στις συναντήσεις που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό.

Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου.
Για τα προνοιακά επιδόματα συμφωνήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 25%. Δηλαδή από 650 εκατομμύρια που είναι να πάει στα 810 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα.
Αυτό που εκκρεμεί είναι τα κριτήρια για τα προνοιακά επιδόματα. Κλεισμένο σε μεγάλο ποσοστό θεωρείται το θέμα των συμβασιούχων, της αξιολόγησης και της κινητικότητας στο δημόσιο.
Αυτό που παρεμένει σε εκκρεμότητα είναι η επιλογή γενικών διευθυντών και γενικών γραμματέων.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 24