Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τη λύση θα δώσει η Κεντρική Επιτροπή

Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αφού συνεχίζεται η μάχη… χαρακωμάτων

Για περισσότερες από 4 ώρες συνεδρίαζε η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τα μέλη της να συζητούν για το κείμενο της συμφωνίας των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ. 
Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης. Υπήρξαν καταγγελίες ότι το κείμενο είναι κακογραμμένο, με λάθος διατυπώσεις, που εύκολα παρερμηνεύονται. 
Μάλιστα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής φέρεται να πρότεινε την παραίτηση των 2 από τους 4 υποψηφίους που δεν συμφωνούν με το κείμενο, ώστε να διευκολύνουν τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού.

Στο κείμενο που παρουσίασε ο Δημήτρης Σιούφας, εμμένοντας στη θέση ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, αναφέρεται:

* Να γίνει η εκλογή του Προέδρου του Κόμματος από τα μέλη του και άλλους πολίτες που επιθυμούν να καταστούν μέλη του.

* Τούτο απαιτεί τροποποίηση του Καταστατικού.

Αρα απαιτείται προηγουμένως: Τροποποίηση της εντολής του προέδρου του Κόμματος για το έκτακτο Συνέδριο
Την τελική απόφαση για την τροποποίηση του Καταστατικού θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνέλθει το Σάββατο, πριν το έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του κ. Σιούφα αναφέρεται ρητώς ότι όλοι οι υποψήφιοι είχαν συμφωνήσει στο δικαίωμα να ψηφίσουν (αφού εγγραφούν στη βάση των μελών της ΝΔ) και όσοι προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κοινή απόφαση των «4» -όπως λέει ο κ. Σιούφας-, ωστόσο δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση Αβραμόπουλου για συμμετοχή και φίλων στη διαδικασία.

Την Τετάρτη ο κ. Ψωμιάδης θα συναντηθεί με τον Αντ.Σαμαρά και την Πέμπτη με τον Δ.Αβραμόπουλο.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη τα οποία μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής, την ώρα της κάλπης. Από κει και πέρα εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια Κεντρική Επιτροπή, είναι κυρίαρχο όργανο, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η ΚΕ θα αποφασίσει» δήλωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε