Πολιτική

Τι πάθατε κι αγριέψατε ξαφνικά κ.Τόμσεν;

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεχώρισε από τους τρεις από την πρώτη στιγμή. Ο Μορς και ο Μαζούχ, λιγότερο επικοινωνιακοί κράτησαν πιο χαμηλό προφίλ και ο Τόμσεν ήταν εξ αρχής πρωταγωνιστής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις διαπραγματεύσεις με τη νεα κυβέρνηση είχε δείξει όπως λένε όλοι ένα πρόσωπο συγκαταβατικό χωρίς εντάσεις και απαιτήσεις. Όμως στις τελευταίες δυο συσκέψεις – που ήταν και οι πιο κρίσιμες – όλα άλλαξαν.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, κυβερνητικός αξιωματούχος είπε: “Σου δίνει την εντύπωση ότι αμφισβητεί χωρίς τεκμηρίωση προκειμένου να μην προχωρήσει η διαπραγμάτευση”.

Ο Πολ Τόμσεν μιλά κοφτά και πολλές φορές απότομα. Διατυπώνει συνεχώς ενστάσεις για μέτρα που έχουν συμπεριληφθεί στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Κάποιοι λένε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο και παρά το γεγονός ότι στις συσκέψεις εμφανιζόταν πολλές φορές σκληρός, αυτό δεν άφηνε να βγει προς τα έξω.

Τώρα όμως όλα άλλαξαν. Έτσι δικαιολογούν και την έκρηξη του Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ίσως όμως όλα αυτά να είναι και στο πλαίσιο της αλλαγής γραμμής από το ΔΝΤ που παρουσιάζει τελευταία μια τάση διαφοροποίησης.
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές και η έκθεση του ΔΝΤ στην οποία κατηγορεί ΕΕ και ΕΚΤ για μακρές συζητήσεις και πολυπλοκότητα ως προς τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό και τον έλεγχο των δανείων σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Πολ Τόμσεν αποχώρησε, από τη χθεσινή σύσκεψη γύρω στις 10 παρά τέταρτο προκειμένου να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη, για να επιστρέψει περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Κανείς δεν έμαθε ποτέ με ποιούς και τι είπε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως από το «θα φύγω» του Στουρνάρα, φτάσαμε στο… «τελειώνουμε ακόμη και σήμερα με τα μέτρα» – Κλειδώνει το πακέτο πριν την Κυριακή

Ποιες αλλαγές έρχονται στην φορολογία – Βάζουν νέο χαράτσι στα…

Ποιοι “καίγονται” από τη σύνταξη στα 67

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η δεξίωση για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω κακοκαιρίας – 1700 οι προσκεκλημένοι
Η καθιερωμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα γίνει στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Γίνατε αξιωματική αντιπολίτευση από σπόντα – Είστε κατώτερος των περιστάσεων
Μητσοτάκης σε Δούρου: Όταν συγκυβερνούσατε με τον ακροδεξιό Καμμένο, πηγαίνατε στη δεξίωση - Ο διάλογος με την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία διέκοπτε διαρκώς την ομιλία του
Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
61