Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με έξι ηγέτες για τον κορονοϊό

Με έξι ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικείμενο ήταν οι εξελίξεις στην επιδημία του κορονοϊού και η αντιμετώπισή του.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία δόθηκε έμφαση στις πρακτικές που περιόρισαν την επιδημία, καθώς και στις εμπειρίες των χωρών αυτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι έξι ηγέτες ανέλυσαν τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως για τη μείωση της διασποράς του ιού προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν στην πίεση και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

mitsotakis tilediaskepsi netaniahou

Συζητήθηκαν επίσης οι στρατηγικές που εξετάζει κάθε χώρα για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, της Τσεχίας Αντρέι Μπαμπίς, του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον και της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ