Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρωθυπουργό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα (05.05.2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν ευχές για το ορθόδοξο Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της Μικτής Ρωσο-Ελληνικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην κορυφή της ελληνορωσικής ημερήσιας διάταξης βρίσκεται το ζήτημα της ομαλής αύξησης του αριθμού των αεροπορικών πτήσεων, που θα συνδέουν τις δύο χώρες, καθώς η υπάρχουσα συχνότητά τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον προβλεπόμενο όγκο Ρώσων τουριστών, ούτε να καλύψει τους παραδοσιακούς προορισμούς τους στην Ελλάδα. Συναφές ζήτημα είναι και τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας, που θα ισχύσουν τελικά μεταξύ των δύο χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή για τα περί «περιθωριακών κομμάτων»: «Ξέρουν για ποια μίλησα» – «Έλεος με τη χυδαιότητα»
«Ο υπουργός να μας ορίσει τι θεωρεί “περιθωριακά” κόμματα και τι θεωρεί ανακόλουθο στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή 3