Πολιτική

Το 70% των συμβολαίων των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ θα αναλάβει το κράτος

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια υπό αυστηρές προϋποθέσεις και μόνο εάν δεν βρεθεί ανάδοχος εταιρεία.

Το κράτος θα αναλάβει να καλύψει υπό αυστηρές προϋποθέσεις σε ποσοστό 70% τις απαιτήσεις συμβολαίων των ασφαλισμένων στην «ΑΣΠΙΣ» σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος εταιρία, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εποπτεία της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης στάθηκε η αφορμή για να προκληθεί οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ο Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για τεράστια αδράνεια στο θέμα της ΑΣΠΙΔΑΣ και ζήτησε από την πολιτεία να αναγνωρίσει την αστική του ευθύνη για αυτά που έγιναν.

Για «γαλάζιο» σκάνδαλο μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, και υπονόησε πως λόγω αυτού του γεγονότος η Ν.Δ. δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες
Πιερρακάκης: Τα ΕΛΤΑ μετασχηματίζονται, δεν κλείνουν – Φάμελλος: Καραμπινάτο σκάνδαλο της ΝΔ
Ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ, με βάση το σχέδιο περιλαμβάνει και την ανάπτυξη του μοντέλου «shop-in-shop» με παρουσία των ΕΛΤΑ μέσα σε σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, πρακτορεία Τύπου και άλλα
Ελληνικά Ταχυδρομεία 5