Πολιτική

Το δίλημμα του Φώτη Κουβέλη

Στο μάτι της...κεντροαριστεράς βρίσκονται ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ καθώς εν όψει πολιτικών εξελίξεων και εκλογής ροέδρου της Δημοκρατίας βιώνουν ένα πρωτοφανές πολιτικό παράδοξο.

Όσοι έχουν μείνει εντός της ΔΗΜΑΡ λένε όχι στην εκλογή ΠτΔ,, ταυτιζόμενοι επί της ουσίας με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσοι αποχωρούν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πιθανότατα να ψηφίσουν για ΠτΔ, ειδικα αν είναι ο Φώτης με του οποίου την πολιτική γραμμή διαφωνούν!

Εν πάση περιπτώσει η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίο καλέιται να αποφασίσει απέναντι στο εξής δίλημμα: Υποψήφιος ΠτΔ με πρόταση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή υποψήφιος ΠτΔ μετά από εκλογές με πρόταση ενδεχομένως του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίο όλα δείχνουν θα είναι πρώτο κόμμα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την αριθμητική του Συντάγματος (άρθρο 32) η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ απαιτεί 200 ψήφους στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και 180 στην τρίτη και αν και τότε δεν εκλεγεί ΠτΔ πάμε σε εκλογές και μετά από αυτές συγκαλείται η νέα Ολομέλεια η οποία αφού συγκροτηθεί σε σώμα και πριν ακόμη ορκιστεί κυβέρνηση προκειμένου να εκλέξει ΠτΔ μέσα σε τρεις ψηφοφορίες με πλειοψηφία 180 στην πρώτη, 151 στην δεύτερη και 120 στην τρίτη αν χρειαστεί.

Είναι προφανές ότι ο Φώτης Κουβέλης γνωρίζοντας ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με το μέλλον της ΔΗΜΑΡ αβέβαιο τα “πολιτικά ψωμιά του” είναι λίγα και ως εκ τούτου φλερτάρει ;έντονα με την ιδέα να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας όμως να διασφαλίσει και την πολιτική του υστεροφημία ιδίως απέναντι στο χώρο της Αριστεράς, ανανεωτικής και μη, από τον οποίο προέρχεται κιόλας.

Την τελική του θέση αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να διατυπώσει στο Συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, ΄Ένα συνέδριο που καλείται αφενός να δώσει το φιλί της ζωής στη ΔΗΜΑΡ και αφετέρου να αποφασίσει με τρόπο δημοψηφισματικό επί της ουσίας αν ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να πει ναι ή όχι σε μια πρόταση μετακόμισης στην Ηρώδου Αττικού πριν ή μετά από εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μ. Γιαννακάκη: “Τα σενάρια για Κουβέλη στη θέση του ΠτΔ κάνουν κακό στη ΔΗΜΑΡ”

ΔΗΜΑΡ: Είναι παραλογισμός η απελευθέρωση των απολύσεων

Ζήτημα χρόνου η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: Δεν έχω πρόταση να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα