Κυριακή, 16 Ιουν.
30oC Αθήνα

Ζήτημα χρόνου η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ

Ζήτημα χρόνου η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ

Ζήτημα χρόνου είναι η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ και τυπικά, καθώς τα στελέχη της “μεταρρυθμιστικής τάσης” με επικεφαλής τον Σπύρου Λυκούδη θα απέχουν από τις εργασίες του Συνεδρίου που αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.

“Δεν θα παραστώ στο συνέδριό μας, της Δημοκρατικής Αριστεράς -το έχω πει-, γιατί πιστεύω ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θέλω να ανακυκλώνω αυτή την κριτική” τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 984” και επισήμανε πως το Συνέδριο “γίνεται με όρους που δεν συνιστούν όρους αξιόπιστου συνεδρίου, οι στοχεύσεις του δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο σχέδιο και δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα”.

Η εσωκομματική κρίση στη ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την αποχώρησή της από την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας καθώς βουλευτές και στελέχη του κόμματος διαφωνούσαν με την σχετική απόφαση του Φώτη Κουβέλη και κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με την προεδρολογία που έχει αναπτυχθεί και το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιος

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της “μεταρρυθμιστικής τάσης” δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περί ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούn βέβαιο ότι ο κ. Λυκούδης είναι ένας από τους 180 της “προεδρικής πλειοψηφίας” που επιχειρεί να σχηματίσει η κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή, ακόμη και αν δεν είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης.

Πάντως η στάση που κρατά ο Φώτης Κουβέλης προβληματίζει και στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν και τα οποία του ζητούν να ξεκαθαρίσει τη θέση του, συγκλίνοντας ωστόσο στη “γραμμή” επί της ουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην γίνει δηλαδή…”Τσιριμώκος”.

Στελέχη όπως οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Ρεπούση και Ασημίνα Ξηροτύρη έχουν αποφασίσει να μην υπερψηφίσουν τον Φώτη Κουβέλη αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΜΑΡ: Είναι παραλογισμός η απελευθέρωση των απολύσεων

Μ. Γιαννακάκη: “Τα σενάρια για Κουβέλη στη θέση του ΠτΔ κάνουν κακό στη ΔΗΜΑΡ”

Σε Συνέδριο τελικά η ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: “Δεν είμαι ψώνιο, θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε