Πολιτική

Το ΚΚΕ στο πλευρό των πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών

"Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λαϊκατζήδων παραγωγών και επαγγελματιών, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την εξόντωσή τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί και το εμπόριο των λαϊκών αγορών, στους μεγαλέμπορους και αλυσίδες σούπερ μάρκετ", αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, που θρέφουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα το μεροκάματο του αυτοπασχολούμενου επαγγελματία και του μικρομεσαίου αγρότη, που θέλει να ξεφύγει από την εκμετάλλευση του μεσάζοντα και μεγαλέμπορου, για να επιβιώσει».

«Γι’ αυτό επιβάλλουν κάθε χρόνο αλλαγή θέσης των πάγκων που δεν θα τους βρίσκουν οι πελάτες τους, αυστηροποιεί τους όρους άδειας, όταν για τους επιχειρηματίες ζητά μια απλή αίτηση και επιβάλλει ποινές φυλάκισης και τσουχτερά πρόστιμα εξόντωσης για παραβάσεις (ελλιπή στοιχεία, έλλειψη άδειας κ.ά.), λες και οι μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες είναι εγκληματίες», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ καθαρά και απόλυτα καταψηφίζει το νομοσχέδιο αυτό και καλεί να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καταδικάζοντας και με την ψήφο τους τις άγριες πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαϊκές τέλος μέχρι νεοτέρας! Απεργία των παραγωγών και των πωλητών

Συμμετέχει στην απεργία των λαϊκών αγορών η ΠΑΣΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον