Συμβαίνει τώρα:
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός, το κέντρο της Αθήνας και η Κηφισίας
Πολιτική

Το μπάχαλο στις διαπραγματεύσεις και ο εκνευρισμός του Χαρδούβελη – Όλο το παρασκήνιο

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ζήτησε να μην είναι κομματικοί εκπρόσωποι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μπροστά σε μία τρόικα που δείχνει για άλλη μία φορά έτοιμη να μην δεχθεί μύγα στο σπαθί της και να στείλει στον αγύριστο, πολλά από τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, τα επιτελεία των δύο κομμάτων, δείχνουν εγκλωβισμένα και αντιδρούν σπασμωδικά και με νευρικότητα.

Το μπάχαλο σήμερα και η ασυνεννοησία ξεκίνησε από νωρίς όταν στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα εμφανίστηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε απορρίψει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για να μετέχουν εκπρόσωποι του κόμματος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Έτσι σήμερα, όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης είδε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να εμφανίζεται για να μετέχει στις διαπραγματεύσεις κάλεσε άμεσα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι παρών στις διαπραγματεύσεις ως κομματικός εκπρόσωπος, αλλά ως εκπρόσωπος του Μαξίμου.

Αυτή η κίνηση θεωρείται ως ένδειξη δυσαρέσκειας και εκνευρισμού του Γκίκα Χαρδούβελη προς τους χειρισμούς του Μαξίμου, με το επιτελείο του Βενιζέλου να απαντά στον υπουργό Οικονομικών ουσιαστικά “βρείτε τα”.

Μετά την αποχώρηση του Λαζαρίδη από τις διαπραγματεύσεις σε μία προσπάθεια να διασκευάσουν τις εντυπώσεις, ακολούθησε και η αποχώρηση του κ. Παπασταύρου, ο οποίος μετέχει πάντα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και των υπουργών, κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Δεν αποκλείεται αυτή η ασυνεννοησία να προκάλεσε και την αναβολή της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και φυσικά για όλο αυτό το παρασκήνιο η διαπραγμάτευση καθυστέρησε τουλάχιστον 2 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tρόικα: Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις Χαρδούβελη – τρόικας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απομακρύνεται το σενάριο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοψηφίσουν τις προτάσεις τους για προανακριτική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτό το σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πιο συγκεκριμένη και ζητά να ελεγχθούν Βορίδης και Αυγενάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Νίκος Δένδιας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Safe: Δεν έχει νόημα αν δεν έχουμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο
Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια χωρίς επιπλέον χώρο από τον προϋπολογισμό, η συμμετοχή στο «Safe» δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση, ανεξαρτήτως προθέσεων
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 21
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 35