Πολιτική

Το παρασκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ολάντ

Πριν την ανακοίνωση των τριών υπουργών πως θα έρθουν δύο νομοσχέδια χωρίς την έγκριση των Θεσμών στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας αποφασίσει μετά την μεταμεσονύχτια εμπλοκή να αναλάβει δράση για μία επιθετική διπλωματία, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ λέγοντάς του πως θέλει να τον δει άμεσα.

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, αλλά στο τηλέφωνο ο κ. Ολάντ ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων δεν μπορεί την Πέμπτη και του πρότεινε να έρθει την Τετάρτη.

Έτσι λοιπόν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ολάντ και αναχωρεί εκτάκτως για το Παρίσι.

Παραμένει άγνωστο εάν μετά την απόφαση της κυβέρνησης για μία επιθετική διπλωματία ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μία επικοινωνία ή μία συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34