Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ κατά Φίλη για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Διαφωνεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ και κατακρίνει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε, καλώντας τον να το πάρει πίσω και να μην υπονομεύει τον διάλογο που έχει ζητήσει.

«Καλούμε τον κ. Φίλη να πάρει πίσω όλες τις διαλυτικές του πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών και να διεξάγει ειλικρινή διάλογο για την Παιδεία κατά το πρότυπο που ακολουθήθηκε από το 2009 έως το 2011 (διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς, δημόσια διαβούλευση, σεβασμό στις θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες διαλόγου, ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μελέτη παραδειγμάτων άλλων χωρών και συστημάτων)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο υπουργός στρέφεται κατά της ποιότητας και της αξίας του δημόσιου πανεπιστημίου, το απομονώνει από τις διεθνείς εξελίξεις, απομακρύνει Έλληνες επιστήμονες που προσέφεραν τη γνώση και εμπειρία τους, απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε κάθε αξιολόγηση, σε όλα τα επίπεδα, το μετατρέπει σε μικρό και φοβικό θεατή εξελίξεων.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας ότι διακατέχεται από ιδεοληψία και αδιαφορία για την ανυποληψία στην οποία οδηγεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, γεγονός που τον οδηγεί σε καταστροφικά μονοπάτια για την παιδεία.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή, ο υπουργός καταστρέφει ό,τι με κόπο χτίστηκε «και σπεύδει να ικανοποιήσει κομματικούς φίλους και ακροατήριο» εισάγοντας ρυθμίσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο, καταργώντας τα συμβούλια διοίκησης ιδρυμάτων, «και τρέχει στο παρελθόν για τη συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση, την εκλογή πρυτάνεων, τους αιώνιους φοιτητές», ενώ αποδομεί τον νόμο 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ, «που είχε προετοιμαστεί μέσα από ευρύτατο και ειλικρινή διάλογο και είχε ψηφιστεί από τα 5/6 της Βουλής».

«Το άγχος να θολώσουν τα νερά της μνημονιακής μετάλλαξης ΣΥΡΙΖΑ θα το υπηρετήσουν και με την απαξίωση της παιδείας», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο σε εθνικό διάλογο για την Παιδεία, ο υπουργός της κ. Φίλης εισάγει ρυθμίσεις αποδόμησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, ακυρώνοντας ο ίδιος στην πράξη τον διάλογο που έχει εξαγγείλει. Ο κ. Φίλης μας καλεί σε έναν διάλογο που ο ίδιος δεν σέβεται και λαμβάνει αποφάσεις για όσα εξήγγειλε ότι θα συζητήσει. Οι πειραματισμοί τους δεν έχουν όρια».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 33
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219