Πολιτική

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για τη Siemens

Οι προσπάθειες, που καταβάλλουμε και οι θυσίες που υφιστάμεθα μπορεί να αποδειχθούν ως των Τρώων, που θα έλεγε κι ο ποιητής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

αν η κυβέρνηση και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος δεν κατορθώσουν να περιορίσουν την γραφειοκρατία και τη διαφθορά του δημοσίου τομέα, που είναι ο μεγάλος άρρωστος, που μας οδήγησε στην σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα. 

Μέτρα όμως ακόμα δεν λαμβάνονται. Κι όσο αυτό συμβαίνει, τόσο θα μεγαλώνει η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και θα αυξάνονται εκείνοι, που θα διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή ξεφωνίζοντας τα απαράδεκτα συνθήματα «Να καεί, να καεί το μπορ… η Βουλή». Και τούτο διότι η λαϊκή οργή όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση θα γίνεται τυφλή και παράλογη. Κι όσο αυτό θα μεγαλώνει, τόσο θα βρίσκουν έδαφος να σταθούν οι διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες», που πολύ φοβόμαστε ότι θα αποδειχθούν πολύ πιο επικίνδυνοι για τον τόπο ακόμα κι από τους πολιτικούς του σήμερα. 

Και δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν αυτή την εκτίμηση. Η ιστορία με τις λίστες των δωροληπτών της Siemens, που το ΣΔΟΕ και η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν μπορούν να ανακαλύψουν διότι δήθεν τα ονόματα τους έχουν σβηστεί με «μπλάνκο» από την εποχή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρή θα προκαλούσε τον γέλωτα, όπως το πράττουν ήδη πολλοί συμπολίτες μας. Δεν χρειάζεται να είσαι πιστός τηλεθεατής του… CSI Miami η άλλης δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς για να γνωρίζεις ότι σήμερα υπάρχουν τεχνολογικά μέσα για να αποκαλύπτεις και τα πιο δύσκολα μυστικά. 

Αλλά αρκεί να μεταβεί οποιοδήποτε από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο για να μάθει πώς μπορεί να καθαρίσει το «μπλάνκο» και πώς εύκολα μπορεί να διαβαστεί ότι υπάρχει από κάτω. Αλλά ουδείς το επιθυμεί.

Γιατί προφανώς η διάθεση όλων τους είναι να συγκαλυφθεί η όλη υπόθεση. Να μην βγουν τα ονόματα των επιχειρηματιών, των δημοσιοσχεσιτών, των δημοσιογράφων και των πολιτικών φυσικά, που κρύβονται ως δωρολήπτες στις λίστες της αμαρτωλής Siemens και του Χριστοφοράκου. Η όλη υπόθεση είναι κωμικοτραγική. Αλλά καταδεικνύει πώς οι υπεύθυνοι υποτίθεται πολιτικοί μας συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με την ίδια λογική και νοοτροπία, που οδήγησε την χώρας μας σε αυτή την κατάσταση της διευρυμένης διαφθοράς, που αποτελεί την βασική αιτία της οικονομικής μας κατάρρευσης, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Το γεγονός ότι κρύβεται η Εξεταστική Επιτροπή πίσω από το «μπλάνκο» για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των δωροληπτών επιτρέπει σε διαφόρους να διακινούν ανεξέλεγκτα ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων, που υποτίθεται ότι δωροδοκήθηκαν από την γερμανική εταιρία. Κι επιτρέπει σε όλους μας να πιστεύουμε οτιδήποτε. Ακόμα κι ότι επώνυμοι δημοσιογράφοι, ακόμα και παρουσιαστές και σχολιαστές κεντρικών δελτίων ειδήσεων μεγάλων καναλιών, περιλαμβάνονται μεταξύ των δωροληπτών. 

Μπορεί να συμβαίνει, μπορεί κι όχι. Αλλά όσο με αστήρικτα και έωλα επιχειρήματα, το ΣΔΟΕ κι η Εξεταστική Επιτροπή αρνούνται να κάνουν το καθήκον τους, προφανώς για να προστατέψουν εκείνους, που επί σειράν ετών σιτίζονταν στα λογιστήρια της Siemens και των εταιριών, που οι γερμανοί προσλάμβαναν για να τους κάνουν τις «δημόσιες σχέσεις». Κι έτσι η φημολογία προσλαμβάνει οργιώδεις διαστάσεις, ενδεχομένως κι εις βάρος ανθρώπων, που δεν ευθύνονται για το παραμικρό. Εδώ όμως έγκειται η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά. 

Δυστυχώς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
11
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
24
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία