Πολιτική

Το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας ούτε στις προγραμματικές μας θέσεις”

''Θα μας πείτε ψεύτες αν δεν βάλουμε ως προαπαιτούμενο στο τραπέζι το θέμα της κατάργησης του μνημονίου και το θέμα της αποκοπής του χρέους'' δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Το πρώτο για το οποίο ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΪ ο Π. Σκουρλέτης ήταν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και την σημασία του “whatever it takes” του Δραγασάκη.
”Το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας ούτε στις προγραμματικές μας θέσεις και τις διακηρύξεις μας” δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Όσο για το “whatever it takes”το αποκρυπτογράφησε λέγοντας πως ” αν αυτή η φράση έχει την έννοια του πάση θυσία, αυτή η αντίληψη είναι ξένη με εμάς, αν σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων”.

”Θα μας πείτε ψεύτες αν δεν βάλουμε ως προαπαιτούμενο στο τραπέζι το θέμα ης κατάργησης του μνημονίου και το θέμα της αποκοπής του χρέους. Τα 50 χρόνια της επιμήκυνσης σημαίνει ότι θα μείνει πάνω στη χώρα ο ογκόλιθος του χρέους για να επιβάλλονται άλλες πολιτικές” συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης που δεν ξεκαθάρισε με ποιούς τρόπους θα πετύχει το κόμμα του τους στόχους αυτούς σε τυχόν διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

”Ο Γιάννης Δραγασάκης δε μίλησε για δημοψήφισμα σε σχέση με το ευρώ. Ούτε καν για δημοψήφισμα δε μίλησε” δήλωσε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:
Δέκα εκατ. ευρώ στα κόμματα για το 2014 και εκλογές

Η Κίνα γίνεται φέτος η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Τι ισχύει τελικά για τον ΦΠΑ μετά τις παρατάσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον