Πολιτική

Και τους… «έστησε» και τους τα «έψαλλε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Χαμός στη Διάσκεψη των Προέδρων

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε χθες, για άλλη μία φορά, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Συμμετέχοντες στη συνεδρίαση «μαρτυρούν» πως η Πρόεδρος, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό, έφτασε με καθυστέρηση πάνω της μισής ώρας και φανερά εκνευρισμένη άφησε στη συνέχεια αιχμές εναντίον τους ότι την… «υπονομεύουν» και καθυστερούν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για να χάσει αεροπλάνο και το ταξίδι της στην Αρμενία, όπου μετέβη στο πλαίσιο επίσημης αποστολής. «Μα είστε στα καλά σας; Και ήρθατε με μισή ώρα καθυστέρηση και μας κατηγορείτε ότι συνωμοτούμε για να χάσετε το αεροπλάνο σας;» φέρεται να της απάντησαν κάποιοι βουλευτές.

Η ατζέντα της Διάσκεψης ήταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, και το πότε θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την εισαγωγή της Π.Ν.Π. την Παρασκευή τελικά στην Ολομέλεια, δεν την υπέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά «πάσαρε» το σχετικό έγγραφο για υπογραφή στον Αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο, κίνηση που προφανώς δεν είναι άσχετη με τη θέση της Προέδρου κατά των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη Διάσκεψη κλήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί πως οι εταίροι «απαίτησαν» η Π.Ν.Π. να έχει ψηφιστεί πριν από Eurogroup, την Παρασκευή.

Η «παραδοχή» Μάρδα φέρεται να προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία φανερά εκνευρισμένη δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να υπαγορέψει πότε θα ψηφιστεί μια νομοθετική πράξη στη Βουλή.

Όμως η κ. Κωνσταντοπούλου είχε λογομαχία και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε το tweet που είχε ανεβάσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζητώντας το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» να μετονομαστεί σε «Ζωή και Ευρωζωή», κι αυτό γιατί το τελευταίο τεύχος φιλοξενούσε ούτε 1, ούτε 2 αλλά 47 φωτογραφίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Να προσέχετε όταν τιτιβίζετε» φέρεται να ειρωνεύτηκε η Πρόεδρος της Βουλής τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος της απάντησε πως όσα έγραψε αποδεικνύονται… Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε να εννοηθεί πως θα επανεξετάσει τη χρησιμότητα του εν λόγω περιοδικού… «Προφανώς η Πρόεδρος «ξεχνάει» πως το περιοδικό ανήκει σε ιδιώτη και όχι στη Βουλή. Η Βουλή είναι συνδρομητής» σχολίαζε βουλευτής…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10