Πολιτική

Τρίτο μνημόνιο θέλει το ΔΝΤ μέσα στο καλοκαίρι!

Οριακή κατάσταση βλέπει στη χώρα το ΔΝΤ. Αξιωματούχος που μετείχε στο Eurogroup της Ρίγα όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε ομαδικά πυρά περιγράφει ότι την πιο σκληρή στάση τήρησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο γνωστός μας Π. Τόμσεν. Πλέον όλα δείχνουν ότι πλέον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προετοιμάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δηλαδή ένα νέο, το τρίτο, μνημόνιο.

“Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τέτοια που μας κάνει να σκεφτόμαστε ένα τρίτο μνημόνιο” φέρεται να είπε ο Π. Τόμσεν.
Είναι δεδομένο ότι το ΔΝΤ βλέπει ότι η τακτική χαλάρωσης που ακολουθήθηκε από την Κομισιόν στην περίπτωση της Ελλάδας είχε αρνητικά αποτέλεσμα και έτσι πλέον τηρεί σκληρή στάση.
Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιμένει ότι μόνο η Ελλάδα που δεν τήρησε τα δεδομένα της συμφωνίας κατά γράμμα όπως οι άλλες χώρες που ζήτησαν τη βοήθεια του ΔΝΤ παραμένει σε δύσκολη θέση και εντός μνημονίου.
Μάλιστα το ΔΝΤ περιγράφει την κατάσταση στην Αθήνα ως οριακή και ζητά να υπάρξει άμεσα συμφωνία για νέα χρηματοδότηση ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός, συμφωνία η οποία φυσικά θα συνοδεύεται από νέους όρους, ζητά δηλαδή την ένταξη της χώρας σε νέο μνημόνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 29
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης