Πολιτική

Τσίπρας: Δεν έχουμε τη λογική εφόδου απέναντι σε άλλες δυνάμεις

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης – συζήτησης στην  Πάτρα, προσθέτοντας ότι «ζούμε σε μία εύθραυστη και άστατη περιοχή, ενώ δεν έχουμε από την ανατολή γείτονες που έχουν πάντοτε καλές διαθέσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με την πολιτική μας αναβαθμίσαμε την γεωπολιτική δυναμική της χώρας».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε ότι «πέραν από την μάχη που δώσαμε για να ξανακερδίσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, παραλάβαμε άδεια ταμεία και αυτό ήταν προσχεδιασμένο από τους προηγούμενους που μας κουνάνε και το χέρι τώρα». «Μας κουνάει το χέρι ο Σαμαράς και κάνουν μια ολόκληρη συζήτηση για το αν έπρεπε να πέσει ή να μην πέσει, οδηγούσε την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και ο λαός ήταν σε ανθρωπιστική κρίση, γι’ αυτό εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να παίξουμε παιχνίδια απέναντι σε αυτό το λαό και να αποστούμε της ευθύνης που ο ίδιος ο λαός μας έδινε, να πάρουμε δηλαδή την διακυβέρνηση και να δώσουμε την μάχη για να ξαναπατήσει στα πόδια του» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα έργα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και της υπογειοποίησης του σιδηρόδρομου στην Πάτρα, είπε ότι «οι εργολαβίες στον δρόμο σταμάτησαν και ο σχεδιασμός της υπογειοποίησης βρίσκεται σε ανάσχεση», ενώ όπως συμπλήρωσε «και με αφορμή την κατάργηση της Νομικής, έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει έλθει με εκδικητική τάση απέναντι στους Πατρινούς και τους Αχαιούς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι που βάζουν το ζήτημα των ομογενών ισότιμο με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή την αλλαγή του Συντάγματος, οι ανίερες δηλαδή συμμαχίες με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα πληρωθούν από όποιον το επιχειρήσει».

Σχετικά με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «απευθύνεται σε όλους», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «δεν έχουμε την λογική εφόδου απέναντι σε άλλες δυνάμεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221