Πολιτική

Τσίπρας: «Δεν θα υποχωρήσουμε στις παράλογες απαιτήσεις για την Α’ κατοικία!»

«Πρέπει να δούμε ζητήματα που, πέραν μιας οικονομικής βαρβαρότητας εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής, την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας ανοίγουν την αγκαλιά τους στα κύματα των προσφύγων, η κυβέρνηση ειναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Την ίδια στιγμή που εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν στέγη έστω και προσωρινή, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις ακόμα και παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτές τις πιέσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται το πρόσωπο της Ευρώπης και από την οικονομική και από την προσφυγική κρίση. Επισήμανε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις είναι ο μηχανοδηγός της Ευρώπης και πως δεν πρέπει να επικρατήσουν οι λογικές υπερσυντηρητικών δυνάμεων που αξιοποιούν τα κοινά προβλήματα για να κρατήσουν την Ευρώπη πίσω.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι σημείωσε τα θέματα της πρώτης κατοικίας και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στα οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως ο κ. Τσίπρας. Τα χαρακτήρισε δίκαια και είπε ότι θα τα μεταφέρει στις Βρυξέλλες και στους δικούς του συνομιλητές. Ανέφερε ότι μίλησε και χτες το βράδυ με τον Πιερ Μοσκοβισί και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «μπορούμε να διαδραματίσουμε ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 32