Πολιτική

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δεν έρχεται να υπερασπιστεί τις επιλογές του

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

Αναφέρομενος ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για μέτρα αφαίμαξης από μια ούτως ή άλλως “αιμορραγούσα οικονομία”.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα συνεχόμενα μέτρα έχουν επιφέρει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι ο προθάλαμος για να μετατραπεί η Ελλάδα στη μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει καθόλου δημόσια περιουσία.

“Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

“Κάθε καταστροφική σας επιλογή βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και το λαό στη δυστυχία … ολοένα και χάνουμε πολύτιμα εργαλεία για την επιστροφή της χώρας στην αξιοπρέπεια” σημείωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

“Ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού και παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία. 400 χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ σε τρία χρόνια μνημονίου καταστράφηκαν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας…Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου και της κυβέρνησης. Τα συγχαρητήριά μας για τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά της

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη:

“Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε:

“Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υποιυργού Οκονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες”.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η μάχη για το Πολυνομοσχέδιο – Δείτε Live

“Όχι” από Λοβέρδο στο πολυνομοσχέδιο

Βρούτσης: Τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσετε τα χρεή προς τα Ταμεία και την εφορία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29